Comencen les obres de rehabilitació de les cobertes del museu de la Necròpolis de Tàrraco. Es tracta de la primera de les actuacions previstes en el projecte integral de rehabilitació d’aquest conjunt funerari d’època tardoromana. L’actuació té un pressupost d’adjudicació de 401.972,03 euros, que formen part de la inversió de 7 milions prevista en el projecte global.
La intervenció, que s’executarà en un termini de nou mesos, consisteix a reparar les “lesions” presents a l’edifici, provocades principalment per les filtracions d’aigua i despreniments. Aquesta rehabilitació suposarà “un pas endavant” de cara a la reobertura de l’equipament, construït el 1930 en paral·lel a l’excavació del jaciment.
Les obres per rehabilitar les cobertes del museu consistiran a desmuntar part de l’estructura actual del sostre i s’instal·larà tant una nova coberta inclinada a la teulada superior, així com una nova coberta plana al terrat. L’actuació permetrà millorar la impermeabilització del sostre i reforçar-ne l’estructura. A més, s’utilitzaran materials amb les mateixes característiques que els actuals per preservar el seu valor històric, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).
A la vegada, també es protegiran les peces arqueològiques conservades a l’interior del museu, les quals no es poden traslladar, i es farà un seguiment i control arqueològic de tots els treballs de desmuntatge. L’empresa adjudicatària de la rehabilitació és RèCOP Restauracions Arquitectòniques S.L.
Durant l’execució de les obres de la coberta està previst que l’espai de la Necròpolis de Tàrraco continuï obert al públic. Els treballs tindran, però, afectacions al recorregut de la visita, que se senyalitzaran per minimitzar-ne les molèsties. En paral·lel, es farà la redacció del projecte executiu de rehabilitació integral de la Necròpolis de Tàrraco, la qual s’ha adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Urbana Strata.
La Necròpolis (segles III-V dC) és un dels set espais que actualment formen part del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). Des de l’any 2000, està declarat Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO dins del conjunt arqueològic de Tàrraco. El jaciment es va localitzar el 1923 durant les obres de construcció de la fàbrica de tabacs i la seva excavació, així com el projecte de museu, va ser impulsat per l’eclesiàstic i arqueòleg Joan Serra i Vilaró.
La rehabilitació de les cobertes del museu és finançada pel Ministeri de Cultura a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència amb els fons europeus Next Generation. Pel que fa a la intervenció integral, està impulsada per la Gerència d’Infraestructures i Equipaments de Cultura del Ministeri de Cultura, a través de la Societat Mercantil Estatal de Gestió Immobiliària del Patrimoni (SEGIPSA). El projecte de rehabilitació comprèn el museu, jaciment, jardins i accessos a l’espai, gestionat pel Departament de Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.
El passat diumenge dia 18, una cursa ciclista de l'Alt Camp es va convertir en el focus de la polèmica…
L'Institut Municipal de l'Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) ha publicat la licitació per construir una promoció d'habitatge públic de…
La Paeria de Balaguer ha informat aquest dijous que el refugi municipal d'animals ha assolit la seva màxima capacitat i…
Una dona de 91 anys ha resultat ferida en un assalt violent ahir al matí al centre de Manresa. Tal…
La Fórmula 1 arriba aquest cap de setmana al circuit de Montmeló i com tots els esdeveniments d'importància, això també…
El projecte Binomi Artista-Escola clou aquesta setmana amb les mostres dels treballs que han realitzat els 140 alumnes participants de…
Esta web utiliza cookies.