El parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau serà protagonista d’una transformació ecològica en un projecte de renaturalització i foment de la biodiversitat, una iniciativa que s’emmarca dins del pla estratègic Tarragona Green Belt 2026. El projecte compta amb el suport de la Fundacion Biodiversidad del Ministerio para la Transicion Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO), dins el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i amb finançament dels fons europeus Next Generation EU.
El conseller de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro ha explicat que l’actuació consisteix en la construcció d’un jardí de papallones. L’espai comptarà amb una estructura de fusta i la plantació d’espècies florals i arbustives adaptades per afavorir la presència de papallones i altres insectes pol·linitzadors. “La majoria d’espècies de papallones a Catalunya està disminuint dràsticament i moltes podrien desaparèixer” ha assegurat el conseller.
El projecte també preveu la instal·lació de cinc caixes de refugi per a ratpenats, deu caixes niu per a ocells insectívors, un hotel d’insectes i espais de refugi per a petits mamífers, per reforçar l’ecosistema del parc. A banda de la gestió de la fauna del parc, el projecte engloba un conjunt d’actuacions de millorar morfològica, ecosistèmica i paisatgista de la zona. Pel que fa a la infraestructura, es delimitaran espais naturals sensibles per evitar la degradació causada per usos inadequats. Actualment, la Muntanyeta és un espai completament accessible sense regulació d’ús, fet que ha provocat la proliferació de senders improvisats i acumulació de residus. Amb la nova actuació es vol recuperar i preservar la vegetació autòctona.
El parc, de 13,67 hectàrees, combina bosc natural amb zones reforestades provinents d’un antic abocador clausurat l’any 1995. L’última intervenció important a la Muntanyeta data de 2004. Ara, amb un pressupost de 89.347,37 euros, es torna a apostar per aquest espai com a pulmó verd per a la ciutat. Les obres sortiran a licitació les pròximes setmanes i es preveu que s’iniciïn a l’octubre, amb una durada estimada de dos mesos.
Aquesta intervenció s’afegeix a altres projectes del Tarragona Green Belt 2026. Amb un pressupost de 4,2 MEUR, s’està treballant en projectes com la plataforma del Miracle, la renaturalització del litoral o la recuperació del riu Francolí. El conseller ha assegurat que “les actuacions del Green Belt estan totes activades i avancem a bon ritme”. En relació amb els fons Next Generation, Tarragona ha presentat un total de 20 projectes, dels quals 9 ja han estat finalitzats, complint amb el calendari previst.
Amb aquest projecte, Tarragona reafirma el seu compromís amb el medi ambient i impulsa una ciutat més sostenible, habitable i connectada amb la natura.
Ja hi ha sentència pel motorista que va colpejar a un taxista que va acabar morint a causa de la…
La Direcció General de Protecció Civil ha programat per aquest dimecres, 21 de maig, una nova prova de sirenes d’avís…
El portaveu del partit assegura que no es podrà "garantir la fiabilitat financera i l'impacte positiu a llarg termini" si…
Juan Antonio Reig Pla, bisbe emèrit d'Alcalá de Henares, conegut per les seves opinions escorades a la dreta, va afirmar…
Sota el programa "On-Off" les Biblioteques Municipals de Reus ofereixen un ventall d'activitats diverses per connectar/desconnectar del dia a dia,…
Els Mossos d'Esquadra han detingut dos lladres que acabaven de robar una cadena d'or d'una estrebada en ple carrer a…
Esta web utiliza cookies.