La Ciutat de Tarragona

El nou intercanviador d’autobusos de Battestini a Tarragona ja és una realitat

Les obres s’han donat per finalitzades, però els usuaris de l’EMT no ho podran fer servir fins al març del 2025

Tarragona augmenta la seva població cada any i els seus habitants recorren cada vegada més al transport públic. Per agilitzar l’entrada a la ciutat, s’ha creat l’estació de Battestini, situat a l’antic pàrquing de l’estació de busos. L’intercanviador respon a la necessitat de “dignificar” la zona de Pere Martell i descongestionar el tràfic al punt neuràlgic de la ciutat.

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, el conseller d’Urbanisme, Nacho García, i la consellera de Mobilitat i presidenta de l’EMT, Sonia Orts, han presentat oficialment aquesta nova estació avui al migdia. La idea de la construcció d’una estació d’aquesta magnitud va sorgir fa anys, però finalment no serà fins al març quan els busos de l’EMT podran utilitzar-la.

L’Ajuntament ha cedit a Renfe la infraestructura de Battestini fins al març

Tot i que el consistori s’ha mostrat molt feliç de la creació de l’estació de Battestini, el mateix Rubén Viñuales ha assegurat que fins al març solament podrà ser usada per Renfe. Les obres al túnel de roda de Berà obliga a molts usuaris de Tarragona i els voltants a utilitzar el pla alternatiu de transport. Per això, els busos que enllacen Tarragona amb Sant Vicenç de Calders podran fer servir lliurement l’estació perquè els usuaris tinguin un espai més segur i ample.

Igualment, l’alcalde ha assegurat que Renfe no farà servir l’estació de Battestini immediatament, tot i que ja tenen l’autorització pertinent. D’aquesta forma, els usuaris de tren encara hauran d’esperar per agafar els busos del pla alternatiu de transport a aquest espai renovat.

La nova estació intercanviador de Battestini ha costat més d’1 milió d’euros

La nova estació de Battestini ha comportat una inversió d’1.044.000 euros i s’ha creat una carretera amb dos carrils per cada sentit, dues rotondes, voreres de 9 metres i s’ha creat un important espai verd per dignificar la zona de Pere Martell. Igualment, molt veïns de la zona s’han traslladat a la inauguració i han traslladat les seves problemàtiques a l’alcalde.

Gràcies a aquesta nova estació, “s’aconsegueix una mobilitat urbana més sostenible, emmarcada en la futura zona de baixes emissions”, ha afegit Rubén Viñuales. A més, ha destacat que aquesta construcció també facilitarà el “disseny de la nova xarxa de transport municipal“, que ja està en fase d’estudi per l’EMT.

La Ciutat

Igualment, aquesta nova estació també respon a la necessitat de la ciutat de tenir un transport públic a l’alçada. Tarragona ja compta amb més d’11 milions d’usuaris anuals d’autobús, quan abans de la pandèmia eren prop de 9 milions. Per això, l’Ajuntament ha assegurat que millorar el transport públic és una de les seves prioritats més immediates.

Rubén Viñuales: “Invertirem 11 milions d’euros per renovar i augmentar la flota d’autobusos”

El nou intercanviador de Battestini és una de les mesures del projecte de millora del transport públic de l’Ajuntament, anomenat Tarraco Sostenible. Aquest defensa la implantació d’una Zona de Baixes Emissions i també la compra d’autobusos d’última generació. Durant aquest 2024 s’han adquirit quatre busos elèctrics i sis híbrids que s’incorporaran a la flota el 2025, situant al 30% els vehicles que ja compleixen amb la normativa de les ZBE.

Tot i això, l’alcalde ha avançat que el 50% de la flota compleixi aquesta normativa el 2027. Per aconseguir-ho, s’hauran de continuar adquirint i renovant nous vehicles d’una xarxa que ja en compta amb 77 autobusos, una xifra molt per sobre d’altres ciutats de similar dimensió com Reus que en té 17.

La nova estació intercanviador de Battestini ja és una realitat al centre neuràlgic de Tarragona, però fins al març els usuaris de l’EMT no la podran fer servir. Igualment, durant els pròxims tres mesos Renfe podrà fer ús de les instal·lacions, facilitant i agilitzant els viatges dels usuaris, el que respon al principal objectiu que es tenia amb aquest nou emplaçament.

Ismael Lobo

Graduat en Periodisme per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Redactor de continguts d'actualitat.

Missatges recents

Catalunya intenta tornar a la normalitat després de l’apagada

El Govern calcula en un 63% -uns 3.000 megawatts- la demanda elèctrica recuperada cap a les onze de la nit…

4 hores fa

Red Eléctrica ja atén el 77,7% de la demanda de llum

Espanya i Portugal comencen a recuperar el subministrament elèctric després d’una apagada massiva que ha afectat gran part de la…

4 hores fa

L’Hospital Verge de la Cinta i la Clínica Terres de l’Ebre només atendran les urgències

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha comparegut aquesta tarda arran de l’aturada energètica que hi ha hagut a diversos països…

5 hores fa

Els Bombers tanquen el dia amb 755 avisos per l’apagada

Els Bombers de la Generalitat tanquen el dia amb 755 avisos per l'apagada general elèctrica entre dos quarts d'una del…

5 hores fa

Viatgers de Rodalies es queixen per no poder accedir a l’estació de Sants a passar la nit

Usuaris de Rodalies s’han queixat aquest dilluns a la nit quan s’han trobat les portes de l’estació de Sants de…

5 hores fa

Els grans hospitals de Catalunya recuperen l’energia elèctrica

En aquests moments, els hospitals de Catalunya recuperen paulatinament l'energia elèctrica a tot el territori. Els grans hospitals han recuperat…

8 hores fa

Esta web utiliza cookies.