El Museu del Port de Tarragona inaugura l’exposició Good Karma Projects

Ahir a la tarda el Museu del Port de Tarragona va acollir la inauguració d’una nova exposició creada  per l’ONG tarragonina Good Karma Projects. L’acte va estar presentat per la responsable del Museu  del Port, Mercè Toldrà i va comptar amb la participació de l’ambaixador de Good Karma Projects,  Jordi Oliva, i del president del Port , Saül Garreta, per tancar l’acte. Es tracta d’una exposició  fotográfica que està basada en la creació d’un documental ‘MED2050 Més peixos que plàstics al  mar’ on l’ONG s’ha embarcat per contribuir en l’exploració i descobriment de la biodiversitat.

L’ONG  busca la col·laboració per poder treballar amb entitats, com el Port, que busquen adoptar acció en  la conservació del Mediterrani. A través de diverses activitats relacionades, publicades a la web del  Port, https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats, l’exposició té l’objectiu de  prendre diverses accions, mesures i projectes per tal de prendre fer arribar a la ciutadania la  importància de tenir cura dels nostres mars i de la petjada que deixem els humans al mar. També  el 28 de desembre hi haurà 3 sessions, gratuïtes, d’un nou escape room ‘Ajuda’ns a salvar el  Mediterrani’ activitat adreçada a famílies amb infants a partir de 6 anys i joves fins a 16 anys. 

L’exposició, que romandrà oberta fins al 15 de febrer podrà visitar al Museu del Port de Tarragona amb entrada lliure i sense reserva prèvia. La mostra, a través d’un missatge constructiu i del  documental ‘MED2050 Més peixos que plàstics al mar’ vol despertar l’estima de la ciutadania cap  al Mediterrani, fent valdre la seva riquesa a la vegada que se sensibilitza sobre les principals  amenaces a les quals està exposat. L’objectiu final és promoure un canvi en la societat, cap a un  estil de vida més respectuós amb l’oceà. 

L’ONG ha dissenyat un documental sota el títol ‘MED2050 Més peixos que plàstics al mar’, un  audiovisual que es preveu es pugui projectar durant el mes de gener de 2024 al Museu del Port del  Moll de Costa. És un documental on es denuncia el fet que durant l’any 2050 ja hi haurà més plàstics que peixos al mar Mediterrani si no reverteix la contaminació. La campanya de conscienciació els  porta a diferents indrets del territori per fer un seguiment dels deserts marins. Tot el material que  han recollit forma part del documental ‘MED2050 Més peixos que plàstics al mar’ .

Escape Room

Per tal de reforçar i crear noves activitats educatives i sostenibles relacionades amb el nostre entorn,  el dijous 28 de desembre a les 10:30 h s’organitzaran fins a 3 sessions d’un nou escape room sota  el títol ‘Ajuda’ns a salvar el Mediterrani’. 

Es tracta d’una activitat adreçada a famílies amb infants a partir de 6 anys i joves fins a 16 anys.  L’activitat és totalment gratuïta amb reserva prèvia a museudelport@gmail.com o trucant al telèfon  977 259 434 del Museu del Port de Tarragona 

La tarragonina Good Karma Projects 

Good Karma Projects s’embarca en una expedició circular a vela a través del mar per contribuir en  l’exploració i descobriment de la biodiversitat, i col·laborar amb les entitats que busquen passar a  l’acció en la conservació del Mediterrani. A través d’un documental s’uniran i explicaran les històries  de persones i projectes que treballen per a fer front a les principals amenaces dels ecosistemes. 

L’expedició 

En l’expedició, es visiten reserves marines de la mà d’investigadors/es i grups d’acció local per  entendre el seu paper essencial per a la conservació i resiliència enfront de la pèrdua de  biodiversitat. Es dona suport a la creació de noves zones protegides, i es mostra la bellesa i la  rellevància de la protecció d’espècies i hàbitats amenaçats; des de les més conegudes com la  posidònia fins a aquelles que la seva presència passa desapercebuda com les mantes i els taurons.  Durant el recorregut de 700 milles també s’agafen dades científiques i es participa en projectes de  ciència ciutadana com Observadores del Mar, contribuint així al descobriment de deserts submarins,  ocells marins, tortugues i taurons. 

Objectius 

  • Gravació del Documental MED2050 
  • Estudi de microplàstics en àrees marines protegides i àrees pròximes a zones urbanitzades  en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili. 
  • Exploració i seguiment de deserts submarins i praderes de posidònia (Illes Medes, Cap de  Creus, Cap Formentor i Es Freus) amb Hidden Deserts. 
  • Marcatge de mantes i exploració + divulgació de l’àrea marina protegida de Sa Dragonera  amb SaveTheMed. 
  • Seguiment i divulgació de la població de tauró blau al Mediterrani amb SharkMed. Accions de sensibilització i educació ambiental a Barcelona, Tarragona, Cap de Creus,  Palma de Mallorca i Eivissa. 
MinervaPacheco

Missatges recents

Passió per la Fórmula 1 a la ‘fan zone’ de plaça de Catalunya: “Estic flipant”

La passió per la Fórmula 1 es fa notar amb força aquests dies a la…

2 minuts fa

Ferits dos joves en bolcar un turisme

Dos joves de 19 anys van resultar ferits cap a les 02.15 hores d'aquest diumenge…

13 minuts fa

La dona morta en un accident viatjava amb el seu nadó

Una dona, de 33 anys, va perdre la vida després de sortir de la via el cotxe…

29 minuts fa

L’Alcalde de Salou critica el projecte del tramvia de la Generalitat com a ‘obsolet i poc inclusiu’

En una entrevista concedida al programa "Saló de plens" de TAC12, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha expressat…

49 minuts fa

Ferit greu un menor de 6 anys en cremar-se en una barbacoa familiar

Un nen de sis anys ha resultat ferit greu amb cremades a diverses parts del…

1 hora fa

Feijóo obre la porta a parlar amb Junts: “Tenen representació i vots”

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, creu que el seu partit pot "parlar" amb…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.