Aquest dijous s’ha presentat a l’esplanada de l’Amfiteatre romà de Tarragona el Convivium, l’espectacle gastronòmic de Tàrraco a Taula, que tindrà lloc el pròxim dijous 16 de maig a les 20.30 h al mateix Amfiteatre, després de l’èxit assolit l’any passat en la que va ser la primera edició celebrada al monument Patrimoni de la Humanitat.
“Convivium és una degustació romana única dintre de Tàrraco Viva per oferir a la ciutadania un viatge de dos mil·lennis enrere i així connectar amb el passat romà a través d’un àpat de deu plats amb una mirada orgullosa a les nostres arrels”.
Així ha presentat la jornada el conseller de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Nacho García Latorre, qui ha afegit que el banquet és “un dels esdeveniments més esperats de Tarraco Viva”. García Latorre ha tingut paraules per recordar “el doble patrimoni mundial, del conjunt arqueològic de Tàrraco i de la dieta mediterrània, que es condensa en Convivium”.
L’ha acompanyat la consellera de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Montse Adan, qui ha posat l’accent en el potencial de projecció de Convivium per a la ciutat: “Convivium i Tàrraco a Taula és una de les grans oportunitats que tenim per promocionar i projectar Tarragona tot l’any i per reivindicar que la nostra ciutat és una joia de la Mediterrània, no només pel patrimoni, sinó també per la cultura i la gastronomia”.
Per la seva banda, el president de l’Associació Tàrraco a Taula, el xef Moha Quach, ha destacat l’èxit assolit en la primera edició celebrada a l’Amfiteatre i “l’orgull de tornar a fer un espectacle únic en un espai tan emblemàtic”. Quach també ha agraït el suport de l’Ajuntament i especialment de l’àrea de Comerç, abans de desgranar els detalls de l’esdeveniment.
El xef tarragoní ha avançat que enguany Convivium tindrà com a convidat Joseba Cruz, el cuiner nòmada que viatja per tot el territori i allà on s’atura munta Le Clandestin, un restaurant itinerant on crea una proposta gastronòmica diferent amb el que troba en l’entorn del seu campament base. La seva creativitat i qualitat culinària es posaran al servei de Tàrraco a Taula i de la ciutadania per al Convivium d’enguany.
Pel que fa als establiments participants, l’esdeveniment comptarà amb la participació del restaurant El Terrat: by Quach, el restaurant Seasons, el restaurant la Xarxa, el Forn de Nulles, la Pastisseria Velvet MGL i els cellers Mas Vicenç, Pallarades, Adernats Nulles Vinícola, Vinyes de l’Albà i Vinyes del tiet Peret. Tots ells, sumats a Joseba Cruz, seran els encarregats d’oferir un àpat de més d’una desena de plats i postres acompanyats de vi de les comarques tarragonines.
Més enllà del Convivium com a acte per reviure l’essència d’un gran àpat romà tal com es feia mil·lennis enrere, la presència de les arrels de la gastronomia romana a Tarragona enguany s’estén durant tot l’any: els dotze restaurants de l’associació Tàrraco a Taula oferiran a la ciutat, a través de plats i menús inspirats en la cuina romana i de la Mediterrània antiga, una proposta gastronòmica amb gran protagonisme de la tècnica, textures, sabors i olors que van erigir una tradició que ha perdurat en l’imaginari culinari del Mediterrani des de fa més de 2000 anys.
Sant Sadurní celebrarà del 30 de maig al 6 de juny la Festa dels Barris, una…
"El que hem viscut ens ho emportarem a la tomba", afirmava un dels membres de…
Després de molts anys, i ens remuntem l'any 2010 en què en Ple es va…
L'home de 72 anys que s'havia atrinxerat amb una arma de foc des d'ahir a…
Els primers treballs per a la construcció de la nova estació d'autobusos de Lleida ja…
El lliurament de les capses d’aprenentatge de les fundacions Estela i La Muntanyeta, dissenyades pels professionals de…
Esta web utiliza cookies.