La polèmica al voltant del contracte del Servei de recollida i transport de residus municipals, neteja viària i de platges i gestió de les deixalleries de Tarragona continua, arran de l’informe d’intervenció emès per l’Ajuntament local. Un mitjà de comunicació afí al govern d’ERC de Ricomà ha publicat una informació que no es correspon amb les dades de l’empresa Fomento Medio Ambiente, SA.
En aquest s’afirma que, mentre en els últims vint anys el contracte de la neteja ha pujat un 64% més, el salari del personal només ha crescut un 44%. Això desprestigia el comitè d’empresa, que va plantar cara al govern per licitar un concurs per sota del preu de mercat; i, en segon terme, presenta l’empresa com una màquina de fer diners a costa dels ciutadans. El discurs del soci de govern (la CUP) ha influenciat l’Ajuntament en aquest informe i el president del comitè d’empresa, Ángel Martín de Sande, evidencia que el fet que “estigui filtrant contínuament informació manipulada és una mostra de desesperació de l’actual alcalde”.
Alhora, Martín de Sande explica que “el conveni que tenen finalitza el proper mes de desembre i que la nova licitació de Ricomà es trobarà amb una pujada de gairebé el 0% i no el 8% com havien dit”. És més, el president del comitè titlla d’irresponsables al govern d’ERC a Tarragona per generar “discòrdia social en lloc de pau, quelcom inèdit entre els ajuntaments d’Espanya”. “El conveni del municipi és dels millors que es tenen a Catalunya”, conclou el president.
Per tant, la resposta del comitè d’empresa ha estat taxativa. Desmenteixen les dades aportades per l’informe d’intervenció municipal, ja que els sous han pujat de mitjana gairebé un 62,9% i un 24% els últims anys, i fins i tot han assolit IPC negatius. Aquesta dada també ha estat confirmada per l’empresa, que ha enviat un comunicat de premsa adjuntant els càlculs.
Davant la informació que ha difós l’Ajuntament de Tarragona, amb una comparativa entre els increments del conveni i les revisions de preus en l’interval 2004-2023, FCC Medio Ambiente assenyala que els costos de personal no només estan integrats a la taula salarial, sinó que hi ha molts factors addicionals, com ara millores socials (dies lliure a l’any per diversos motius, dies de vacances, aportacions al fons social…) i diversos complements i plusos (presentisme, antiguitat…), que suposen anualment un increment d’entre el 0’25 i el 0’9%.
Amb tot, la filtració del govern de Ricomà només ha considerat l’increment de les taules salarials, però no ha tingut en compte factors molt importants com els plusos, beneficis socials i l’antiguitat de la plantilla. És a dir, només han considerat una part dels increments.
Des de l’empresa afirmen, per tant, que al llarg dels anys la rendibilitat del contracte ha caigut de forma acusada pel desfasament entre la revisió de preus i els costos reals, no només de la mà d’obra, sinó d’altres consums (combustibles, energia, recanvis…). De fet, aquesta va ser una de les causes, reconegudes pel mateix Ajuntament tarragoní, per les quals el concurs convocat en primera instància va quedar desert.
Passades les vuit del matí, els Bombers de la Generalitat han confirmat que l'incendi químic en una nau de productes…
L'incendi químic d'una nau amb 70 tones de clor a Vilanova i la Geltrú ha paralitzat gran part de la…
Un incendi químic declarat la matinada d’aquest dissabte ha obligat a confinar diversos municipis del Garraf i el Baix Penedès…
El sindicat UGT ha anunciat que els treballadors i treballadors de FCC aniran a una vaga indefinida de recollida de…
PortAventura Convention Center va ser l'espai escollit per Àvoris Corporación Empresarial per celebrar la seva primera gran convenció estratègica. Sota el lema “Univers…
Tot i que Lleida respira esperit festiu des d'ahir dijous amb el seguici del Marraco, icona de la festa lleidatana,…
Esta web utiliza cookies.