Conclou l’operativa del synchrolift construït al Port de Tarragona

La segona part del synchrolift, formada per 9 alineacions, construït per l’empresa  URSSA al moll de Cantàbria va embarcar dissabte amb destinació Algèria. Aquesta segona composició, més lleugera i petita que la primera (d’11 alineacions  i un milió de kg), pesa 800 tones i mesura 70 m de llargada, va ser transportada en una operativa menys complexa que l’anterior, amb una durada de 3 hores. 

 

El synchrolift, construït en les instal·lacions portuàries tarragonines, pesa en total  prop de 2 milions de quilos i té una llargada de 150 m. Aquest elevador de vaixells  ha estat enviat en dues parts a Algèria. Compta amb una capacitat d’elevació de  15 mil tones i s’utilitza per a la realització de tasques de manteniment o reparació  d’embarcacions fora de l’aigua.

 

La segona operació d’embarcament realitzada durant la jornada de dissabte va ser molt més ràpida que la primera. La complexitat no era tan elevada i la tasca ja  era coneguda. Com en l’anterior operativa, primerament es treure l’estructura de  la ubicació on havia estat muntada mitjançant maquinària SPMT (les sigles en  anglès per Transport Modular Autopropulsat). 

 

Seguidament es va realitzar el procés d’embarcament i el posterior trincatge i  subjecció a la plataforma flotant que el realitza el transport fins al continent africà.  Gràcies a la rampa RO-RO, de càrrega horitzontal, que compta el moll de  Cantàbria es va poder realitzar l’operació amb total solvència i seguretat. 

 

Project cargo, una aposta per la diversificació 

El tràfic de project cargo és una aposta del Port dins de l’estratègia de creixement  i diversificació de tràfics, està consolidant el seu posicionament com un dels ports  de referència a la Mediterrània pel que fa a exportació de càrregues especials, ja  que compta amb especialistes en tot tipus de transports i tenim personal qualificat  que coordina i organitza les operatives des de l’origen a la destinació.  

 

L’empresa alabesa URSSA ha pogut construir al Port gràcies a les infraestructures, equips de manipulació mecànica i personal d’estiba qualificat per  aquest tipus d’activitat. 

 

La construcció i assemblatge d’un projecte de “Project cargo” és d’alta  especialització i requereixen grans calats, mà d’obra especialitzada i rampes pel  procés de càrrega a vaixell.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Un camió s’enganxa amb el cablejat elèctric i obliga a tallar l’N-340 a l’Ebre

Un camió que transportava un aerogenerador de grans dimensions ha obligat a tallar l'N-340 a l'Ampolla, al Baix Ebre, en…

28 minuts fa

El preciós punt de Catalunya escollit com a ‘Millor Destí Natural d’Espanya’ del National Geographic

Catalunya torna a ser protagonista d'un dels llistats de la revista ‘Viajes National Geographic’, en aquesta ocasió perquè el territori…

44 minuts fa

Tallada durant 3 mesos una carretera tarragonina per obres

La Diputació de Tarragona ha informat que les obres de condicionament de la carretera TV-2034, que uneix les poblacions de…

1 hora fa

Canvis en la circulació de la rotonda de l’Olivera d’Andorra la Vella

El comú d’Andorra la Vella informa que, a partir d'aquest dimecres, es modificarà la circulació per la rotonda de l’Olivera,…

1 hora fa

El Port de Tarragona engega la reposició de la sorra de la platja de la Pineda

El Port Tarragona inicia aquest dimecres la reposició de sorra de la platja de la Pineda, a Vila-seca (Tarragonès). Es…

1 hora fa

Detingut el conductor temerari que va deixar un mort i 7 ferits a l’AP-7

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimarts al matí el conductor que va provocar l'accident mortal de diumenge a l'AP-7…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.