Carrers tallats i prohibicions d’estacionar a Salou per al Cós Blanc

L’Ajuntament de Salou ha organitzat un pla d’autoprotecció i un dispositiu de coordinació del trànsit per la celebració del dia gran de la Festa Major d’hivern, el Cós Blanc, aquest pròxim dissabte, dia 4 de febrer.

 

En aquest pla, hi participen més de 250 persones, incloent-hi la Policia Local; els Mossos d’Esquadra; Protecció Civil; ambulàncies; Bombers; i empreses de seguretat; així com veïns i veïnes, treballadors/es municipals i voluntaris/àries. El gruix del dispositiu s’activarà dissabte, a partir de les 18 hores, i fins passades les 23 h de la nit.

 

Carrers tallats

Per aquest motiu, es tallarà la circulació dels següents carrers durant el desenvolupament del Cós Blanc:

 • Carrer del Carrilet
 • c. Juan Manuel Muñoz
 • c. Ciutat de Reus (des de c. Juan Manuel Muñoz i fins a Via Roma)
 • Via Roma (de c. Ciutat de Reus a c. Berenguer de Palou)
 • c. Barcelona
 • c. Sínies
 • c. Escaladei
 • Via Augusta (de c. Berenguer de Palou a c. Ciutat de Reus)
 • c. Montserrat (des de c. Ciutat de Reus a Camí de La Torre)
 • c. Jaume Vicenç Vives (de c. Maria Castillo a c. Ciutat de Reus)
 • c. Montsant.

 

Prohibit estacionar

A més, estarà prohibit estacionar des de les 10 h, i fins a les 23 h de dissabte, als següents carrers:

 • c. Francolí (des de c. Barcelona a c. Berenguer de Palou)
 • c. Juan Manuel Muñoz
 • c. Ciutat de Reus (des de c. Juan Manuel Muñoz a c. Sínies)
 • c. Sínies (des de c. Barcelona a Camí de La Torre)
 • c. Escaladei
 • c. Montsant (des de Camí de La Torre a c. Ciutat de Reus)
 • c. Jaume Vicenç Vives (des de Camí de La Torre a c. Ciutat de Reus)
 • c. Montserrat (des de c. Ciutat de Reus a Camí de La Torre)
 • Via Augusta (des de c. Barcelona a c. Ciutat de Reus)
 • c. Barcelona (des de c. Carrilet a c. Tarragona)

 

A més, es reforcen mesures de seguretat com la col·locació de barreres de formigó (‘new jerseys’), entre altres, a punts estratègics del circuit de manera que aquest quedi aïllat. També es prohibirà la circulació de gran tonatge a tot el terme municipal durant el dissabte, 4 de febrer.

 

En el decurs del muntatge del Cós Blanc, des de les 20 h del dimecres, i fins a les 20 h del diumenge, estarà prohibit estacionar i circular pel c. Ciutat de Reus (tram des de c. Sínies fins a Via Roma), excepte entrada i sortida de pàrquing-veïns.

 

També, per tal de garantir la seguretat durant la cercavila de carretel·les, des de les 22 h del divendres, i fins a les 23 h del dissabte, estarà prohibit estacionar als carrers Advocat Gallego, Carrilet i Barcelona (des de Via Roma a c. Carrilet); i, des de les 02 h, i fins a les 14 h del dissabte, també estarà prohibit estacionar a Via Roma (des de carrer Barcelona, i fins a c. Advocat Gallego).

 

Durant la desfilada, es realitzaran talls de circulació, de 8 a 14 h, al carrer Advocat Gallego i c. Carrilet; de 10 a 14 h, al c. Barcelona (des del Passeig Jaume I i fins a c. Carrilet); d’11:30 a 13.30 h, al Passeig Jaume I; de 12 a 14 h, a Via Roma i plaça Francesc Macià; i, de 14 a 18 h, al carrer Advocat Gallego.

 

Indicacions i consells de seguretat

La Policia Local de Salou i Protecció Civil tornen a incorporar cartells als voltants del recorregut del Cós Blanc amb una sèrie de consells de seguretat a tenir en compte durant el dissabte, 4 de febrer, com, per exemple: tenir localitzades les vies d’evacuació i estar atent a les indicacions del personal de seguretat i als avisos que es puguin donar per megafonia; mantenir la distància de seguretat mentre passin les carretel·les; portar els nens petits a coll o de la mà, no accedint, per tant, amb cotxets de nens, bicicletes o altres objectes que poguessin representar un obstacle; no pujar a les baranes, reixes, torres de llum o a altres elements que puguin representar perill; no portar ampolles o gots de vidre; i una vegada finalitzat l’esdeveniment, abandonar el lloc de forma ordenada, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat.

 

Cal dir que s’habilitarà un espai delimitat per a persones amb mobilitat reduïda al carrer Ciutat de Reus, al costat de la plaça de l’Onze de Setembre, davant de la torre de confeti número 19.

 

Estacionaments alternatius

Pel que fa als estacionaments, i en previsió que a la festa del Cós Blanc s’acostin un nombre molt elevat de cotxes provinents d’altres municipis veïns, la Policia Local de Salou ha senyalitzat diverses zones d’aparcament controlat de fàcil i ràpida accessibilitat a l’esdeveniment: el pàrquing del Passeig Jaume I, amb capacitat per a 500 vehicles, i el pàrquing de carrer Berlin, amb una capacitat de fins a 180 vehicles. A més d’un altre al voltant del col·legi Elisabeth-Vial de Cavet per a l’estacionament de 600 vehicles més; i el de l’avinguda de Joan Fuster, de 250 places.

 

Altres aspectes a tenir en compte

Cal dir que durant la cercavila de diables i l’espectacle pirotècnic de diumenge, de les 14 a les 22 h, estarà prohibit estacionar al c. Advocat Gallego (tram de Via Roma a Passeig 30 d’Octubre), Via Roma (des de c. Barcelona a c. Tarragona), plaça Francesc Macià, c. Barcelona (des de Via Roma a c. Francolí), c. Francolí (des de c. Barcelona a plaça de la Pau) i plaça de la Pau (estacionament sentit c. Ebre – c. Francolí).

 

També estarà prohibit circular diumenge, de 14 a 23 h, al carrer Advocat Gallego (de Passeig 30 d’Octubre a Via Roma); i, de 18 a 20 h, a Via Roma (de c. Barcelona a c. Tarragona), plaça Francesc Macià, c. Barcelona (de Via Roma a c. Francolí), c. Francolí i plaça de la Pau.

Eric Mendo

Missatges recents

Habiliten un centre d’acollida per als afectats per l’incendi de Rubí

Un club de petanca proper a l'edifici incendiat a Rubí s'ha habilitat com un petit…

2 minuts fa

Manresa se suma a ‘L’hora del Planeta’ i apaga la llum de la Seu, la Cova i l’Ajuntament

Aquest dissabte, 25 de març, l’Ajuntament de Manresa apagarà l’enllumenat ornamental dels edificis i monuments…

16 minuts fa

Un camió de gasoil bolca a l’AP-7 i pateix una fuita

Un camió carregat amb 32.000 litres de gasoil ha bolcat aquest dimecres a la tarda…

16 minuts fa

Una ruta musical que té a Picasso com a protagonista omplirà la Part Alta de Tarragona

Un projecte comú de l’Escola i Conservatori de Música i de l’Institut Pons d’Icart de…

21 minuts fa

S’ensorra un edifici de dues plantes a Sitges

Un edifici de dues plantes s'ha ensorrat aquest dimecres a Sitges sense deixar ferits. Segons…

23 minuts fa

La CUP presenta el mateix tipus de factures que va enviar a Fiscalia pel cas INIPRO

El combat entre PSC i la CUP a Tarragona porta obert des del 2013. En…

25 minuts fa

Esta web utiliza cookies.