Pla general d'un dels hotels tancats a Salou a causa del coronavirus. Imatge del 26 de març de 2020. ACN
L’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona i l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona manifesta a través d’aquest comunicat la seva preocupació pel degoteig constant de cancel·lacions que estan patint els més de 130 establiments turístics i 570 hotels, bars i restaurants associats degut a les noves mesures del Govern de Catalunya que obliguen a un confinament comarcal de la població.
Després d’una una Setmana Santa de plena ocupació el sector torna a viure la situació que l’acompanya des de fa mesos.
“Indignació i decepció són els sentiments que comparteix el sector. Seguim reiterant que si no hi ha mobilitat, no hi ha demanda; i que no poden tractar igual a un municipi de muntanya del Priorat que a una ciutat com Barcelona”
– Francesc Pintado, president de l’AEHT –
100% d’anul·lacions es repeteix a tots els territoris que representem: a l’Alt Camp, a les Terres de l’Ebre, a la Conca de Barberà… Les reserves provenien de clients d’altres comarques, moltes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i el nou confinament comarcal ha obligat als clients a anul·lar-les.
Alguns hotels i restaurants es veuen abocats a tancar de nou els seus negocis, perquè no poden subsistir amb una ocupació pràcticament nul·la. D’altres es veuen obligats a mantenir oberts per la demanda d’allotjament d’empreses entre setmana o de llarga estada. Però en cap cas l’ocupació compensa les despeses associades a mantenir l’allotjament obert amb una ocupació mínima.
“La mobilitat geogràfica comarcal no es la solució sinó la microcirugia, sinó ens mataran econòmicament als pobles i comarques amb baixa densitat de població.
-Josep Ramon Guiu, president de l’AEH Conca de Barberà”
La gravetat de la situació no és només a nivell de pèrdua d’oportunitats per la cancel·lació de reserves, sinó que la unilateralitat i la manca de previsió en la comunicació de les noves mesures (anunciades un dimarts per implementar el mateix divendres) ha provocat que molts establiments perdin la inversió realitzada; així com el temps i el personal destinat a la compra i preparació dels aliments i el servei.
“Teníem les neveres i els congeladors plens ja que la previsió era del 100% d’ocupació. És un desastre absolut.”
-Marta Domènech, vicepresidenta de comunicació de l’AEHT i gerent de l’Hotel Hostal Sport-
“No podem més” és el clam unitari d’un sector cansat, toca i enfonsat. “No podem més” és el sentiment compartit dels més de 130 allotjaments turístics i dels més de 570 bars i restaurants que representa l’AEHT i l’AHPT.
L’Hospitalet ha fet cent anys com a ciutat i, com no podia ser d’una altra manera, les Festes de Primavera…
L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presidit aquest vespre la presentació de la 30a Fira del Vi de Falset al…
El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona ha aprovat avui, 24 d'abril, les noves tarifes per a…
El món de les xarxes socials torna a plorar la mort d’una de les seves protagonistes. Vanessa Konopka, alemanya de 28…
El Port de Segur de Calafell acollirà aquest proper cap de setmana dues activitats de les més importants de l’any…
Nova campanya per promocionar les activitats de dinamització del Mercat del Carrilet que s'estrena coincidint amb el cicle de primavera.…
Esta web utiliza cookies.