Vilanova i la Geltrú es prepara per viure una nova edició de la Ruta Gastronòmica DO Penedès, que començarà el 22 de maig i s’allargarà fins al 13 de juny. Aquesta cinquena edició reuneix 28 cellers de la Denominació d’Origen Penedès i 8 restaurants de la ciutat, que oferiran una experiència gastronòmica única amb vins locals i plats creats amb productes de proximitat.
L’objectiu d’aquesta iniciativa, que ha estat un èxit en edicions anteriors, és destacar la qualitat dels vins Penedès i reforçar la relació entre els productors vitivinícoles i els restauradors del territori, alhora que s’aposta per l’ús de productes locals i de temporada en la cuina. Els vins de la DO Penedès es maridaran amb menús especials dissenyats per als restaurants participants, oferint una experiència que combina l’alta gastronomia amb el millor del producte local.
La ruta gastronòmica començarà el 22 de maig amb el restaurant Miramar Beach Club, que oferirà una proposta marinera i de qualitat a tocar del mar. La ruta continuarà el 23 de maig al restaurant La Malaxica, amb un menú de cuina mediterrània contemporània, seguit del restaurant La Gambarrada el 29 de maig, on la gamba de Vilanova serà l’autèntica protagonista de l’experiència gastronòmica. El 30 de maig, serà el torn del Ceferino, que fusionarà la cuina catalana i marinera amb productes de proximitat.
D’altres dates destacades inclouen el 5 de juny al restaurant Genito, on s’oferiran petites joies culinàries en forma de tapes, i el 6 de juny al restaurant L’Hac, un referent de la cuina d’autor amb productes locals. La ruta farà parada també al restaurant Taula 26 el 12 de juny, combinant mar i muntanya, i finalitzarà el 13 de juny al restaurant La Marabanda, on la cuina mediterrània de qualitat es fusiona amb la creativitat davant del mar.
Aquesta ruta gastronòmica no només promou els vins de la DO Penedès, sinó que també posa en valor els productes de proximitat com a base de l’alta gastronomia de la zona. Els vins que es podran degustar provenen de cellers destacats com Alsina Sardà, Avgvstvs Forvm, Jean Leon, Pinord, Jané Ventura, entre d’altres, que participaran activament en la presentació dels seus vins durant els sopars.
El preu dels sopars varia entre 50 i 65 euros per persona, depenent del restaurant, i és necessari fer reserva prèvia per garantir l’assistència. Els aforaments seran limitats, i per a més informació i reserves, els interessats podran consultar la pàgina web oficial de la DO Penedès o trucar directament als restaurants.
La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sitges reforça la seva estratègia per consolidar el posicionament turístic de la vila…
La situació que s’ha viscut durant més d’un any i mig al número 73 del carrer de Béjar, al barri…
Els agents de la Unitat d'Investigació de Rubí (Vallès Occidental) dels Mossos d'Esquadra han detingut la responsable d'una administradora de…
La reconeguda marxa cicloturista de carretera, Clàssica Penedès, celebrarà la seva sisena edició el proper diumenge 8 de juny, consolidant-se com…
L’Ajuntament de Puigcerdà ha iniciat aquesta setmana passada les actuacions d’arranjament i pavimentació de diversos carrers de la Vila. L'objectiu…
A partir d'aquest dimecres els fans de Mortadel·lo i Filemó podran disposar d'un nou volum recopilatori que inclourà les 200…
Esta web utiliza cookies.