Aquest divendres s’inaugura a la Sala dels Trinitaris l’exposició ABCEDARI Solidari, una mostra visual i literària que pren com a punt de partida el llibre Abcedari, una joia solidària (2001) que va escriure Miquel Martí i Pol amb la complicitat del seu amic personal Ramon Besora. El llibre és un recull de 26 haikus (poemes japonesos de disset síl·labes que estan ben presents a la poesia catalana), escrits per Miquel Martí i Pol a partir del mateix número de lletres de l’abecedari i amb la temàtica de la solidaritat com a fil conductor.
Seguint el camí de la lletra a la paraula i de la paraula al poema, Miquel Martí i Pol hi escriu l’alfabet secret de la solidaritat humana, creant un refugi pels somnis, on l’espai per creure amb els altres és la diferència. La diferència (i la indiferència), l’acollida o la pèrdua hi són presents al costat de temes més socials i compromesos habituals en la seva literatura com el dolor, la malaltia o l’adversitat. L’obra de Miquel Martí i Pol s’erigeix com una de les aportacions poètiques més important de la literatura contemporània. A més d’autor, va ser traductor i també un activista cultural que va aconseguir fer sortir la poesia dels cercles més cultes i elitistes per fer-la arribar a les classes populars.
L’exposició ABCEDARI Solidari mostra 26 obres d’art entre pintura, fotografia, gravat, escultura i instal·lació i 26 textos literaris inspirats en cadascun dels haikus. Així, es desplega tota una relació entre imatge, text i paraula que pren el seu origen primer en les lletres de l’abecedari i amb la poètica de Miquel Martí i Pol al centre. Artistes i escriptors com Francesc Artigau, Eduard Arranz Bravo, Maria Barbal, Francesc Parcerisas, Carme Solé Vendrell, Pau Badell i Núria Martínez Vernis donen forma a aquest projecte expositiu itinerant que ha estat comissariat per Gabriel Serrano (Associació Art’s Windows) i ha estat produit pel Ministeri de Cultura d’Andorra. El projecte compta amb la col·laboració de la Fundació Miquel Martí i Pol i amb el suport de la Fundació Integralia DKV i la Fundació Lluis Coromina.
Acte inaugural, servei educatiu i visites guiades
Divendres 22 de setembre a les 20h tindrà lloc l’acte inaugural, a càrrec del seu comissari Gabriel Serrano.
A partir de dilluns 25 de setembre el servei de mediació artística de l’Ajuntament de Vilafranca ofereix el seu servei educatiu amb l’objectiu de donar a conèixer l’obra del poeta Miquel Martí i Pol, indagar en les relacions d’influència mútua entre imatge i paraula, i fomentar la creativitat i la reflexió mitjançant l’expressió artística i literària. El servei educatiu està adreçat a tots els cicles (infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius) i també a grups de gent gran i persones amb diversitat funcional. Per tal d’assistir a les visites cal escriure prèviament per correu a cultura@vilafranca.org.
Dissabte 7 d’octubre a les 18h, s’oferirà una visita-taller adreçada al públic familiar.
L’exposició es podrà veure fins al diumenge 22 d’octubre, en horari de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h, i diumenges de 12 a 14h.
El sindicat UGT ha anunciat que els treballadors i treballadors de FCC aniran a una vaga indefinida de recollida de…
PortAventura Convention Center va ser l'espai escollit per Àvoris Corporación Empresarial per celebrar la seva primera gran convenció estratègica. Sota el lema “Univers…
Tot i que Lleida respira esperit festiu des d'ahir dijous amb el seguici del Marraco, icona de la festa lleidatana,…
Els dies 1, 2, 3 i 4 d’agost arribarà a Camprodon el renovat Festival Microclima. Aquest any els festivals Microclima i…
Coincidint amb la Setmana Internacional del Compost, l’Agència de Residus de Catalunya portarà el proper dimecres 14 de maig un Punt Informatiu i d’Autoservei…
La investigació per la desaparició de Madeleine McCann, la nena de 3 anys que va desaparèixer sense deixar rastre a…
Esta web utiliza cookies.