Reparteixen àpats calents a famílies en situació de pobresa que han d’estar confinades

A més de recollir i repartir aliments a famílies que ho necessiten, i enguany recollir aportacions econòmiques durant el Gran Recapte amb motiu de la pandèmia, el Banc dels Aliments de Lleida ha decidit repartir també àpats calents a domicili a famílies en situació de pobresa que, a més, han d’estar confinades.
És un projecte engegat conjuntament amb la fundació Jericó, que s’encarrega de cuinar aquests àpats, i amb la col·laboració de supermercats, botigues i inclús particulars que els donen aliments. La voluntat de les entitats és servir uns 20 àpats al dia durant els 7 dies de la setmana mentre duri l’estat d’alarma i en total preveuen repartir-ne uns 3.000.
El director del Banc dels Aliments, Oriol Berenguer, explica que el projecte neix perquè es va comprovar que havia moltes famílies amb falta de recursos que a més havien d’estar confinades per haver donat positiu o haver estat en contacte amb algun positiu i que, per tant, no podien accedir físicament als serveis de distribució d’aliments habituals. A més, destaca, que han volgut avançar-se i donar resposta a aquestes famílies, “preveient una intensificació de la pandèmia i que venen mesos de molt fred”.
El Banc d’Aliments s’encarrega de la distribució d’aquests menús cada migdia. De moment, els primers dies d’aquest projecte, que s’ha iniciat aquesta setmana, han repartit 6 àpats diaris.

El president de la Fundació Jericó, Ramon Niubó, explica que els àpats s’elaboren al menjador social de la fundació que, en aquests moments, a causa de la pandèmia, no pot oferir els 150 àpats al dia que acostumaven a fer. Amb la covid-19, cuinen pels usuaris de la residència del costat on s’hi allotgen una cinquantena de persones i ho complementen amb el servei d’àpats calents a domicili.

Preparen dos carmanyoles al dia per a cada persona del nucli familiar; un per dinar i un per sopar, explica Niubó. Normalment hi ha un entrant, normalment amanida, un plat calent i unes postres, que normalment són fruita o iogurt. Tot i que han calculat fer 20 àpats calents al dia a domicili, assegura que es podria arribar a més gent si les entitats socials ho demanen.

Aquest servei es realitza en coordinació amb les entitats socials de la ciutat i els Serveis Socials de l’Ajuntament de Lleida i és possible gràcies a un equip de voluntaris i els col·laboradors habituals de les entitats que estan participant en aquest projecte de solidaritat.

AddThis Website Tools
ACN

Missatges recents

Un dels torneigs més importants de Premier Padel podria arribar a Tarragona

El calendari de Premier Padel del 2025 va presentar-se amb una incògnita. Hi havia una parada del circuit esperada pel…

8 minuts fa

Granados defensa un nou model de finançament per als municipis turístics

L’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha reunit aquest dimecres al Congrés dels Diputats amb els portaveus del Grup Parlamentari Socialista de dues comissions legislatives permanents: Transports i…

15 minuts fa

La Guàrdia Urbana de Lleida sanciona 157 conductors per ocupar places de mobilitat reduïda

La Guàrdia Urbana de Lleida ha sancionat 157 conductors en els primers cinc mesos de l'any per ocupar places destinades…

35 minuts fa

Lliurades les Petxines de la Informació 2025

El Teatret del Serrallo va acollir ahir al vespre la XXXIII Festa de les Petxines de la  Informació, organitzada per…

37 minuts fa

Es preveuen 300 noves places de bomber voluntari al setembre

La Generalitat està tramitant una nova convocatòria per a 300 places de bomber voluntari a partir del setembre. De moment,…

54 minuts fa

Una família de Reus ocupa una casa durant més de tres anys i la lloga a Booking

Un veí de Reus viu un autèntic malson des de fa més de tres anys, quan va deixar de percebre…

1 hora fa