Reparteixen àpats calents a famílies en situació de pobresa que han d’estar confinades

A més de recollir i repartir aliments a famílies que ho necessiten, i enguany recollir aportacions econòmiques durant el Gran Recapte amb motiu de la pandèmia, el Banc dels Aliments de Lleida ha decidit repartir també àpats calents a domicili a famílies en situació de pobresa que, a més, han d’estar confinades.
És un projecte engegat conjuntament amb la fundació Jericó, que s’encarrega de cuinar aquests àpats, i amb la col·laboració de supermercats, botigues i inclús particulars que els donen aliments. La voluntat de les entitats és servir uns 20 àpats al dia durant els 7 dies de la setmana mentre duri l’estat d’alarma i en total preveuen repartir-ne uns 3.000.
El director del Banc dels Aliments, Oriol Berenguer, explica que el projecte neix perquè es va comprovar que havia moltes famílies amb falta de recursos que a més havien d’estar confinades per haver donat positiu o haver estat en contacte amb algun positiu i que, per tant, no podien accedir físicament als serveis de distribució d’aliments habituals. A més, destaca, que han volgut avançar-se i donar resposta a aquestes famílies, “preveient una intensificació de la pandèmia i que venen mesos de molt fred”.
El Banc d’Aliments s’encarrega de la distribució d’aquests menús cada migdia. De moment, els primers dies d’aquest projecte, que s’ha iniciat aquesta setmana, han repartit 6 àpats diaris.

El president de la Fundació Jericó, Ramon Niubó, explica que els àpats s’elaboren al menjador social de la fundació que, en aquests moments, a causa de la pandèmia, no pot oferir els 150 àpats al dia que acostumaven a fer. Amb la covid-19, cuinen pels usuaris de la residència del costat on s’hi allotgen una cinquantena de persones i ho complementen amb el servei d’àpats calents a domicili.

Preparen dos carmanyoles al dia per a cada persona del nucli familiar; un per dinar i un per sopar, explica Niubó. Normalment hi ha un entrant, normalment amanida, un plat calent i unes postres, que normalment són fruita o iogurt. Tot i que han calculat fer 20 àpats calents al dia a domicili, assegura que es podria arribar a més gent si les entitats socials ho demanen.

Aquest servei es realitza en coordinació amb les entitats socials de la ciutat i els Serveis Socials de l’Ajuntament de Lleida i és possible gràcies a un equip de voluntaris i els col·laboradors habituals de les entitats que estan participant en aquest projecte de solidaritat.

ACN

Missatges recents

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

L'Ajuntament de Tarragona ha organitzat una trentena d'activitats educatives i culturals amb l'objectiu de conscienciar…

8 hores fa

El darrer debat de les ‘Setmanes de l’Aigua #PortTarragona’ girarà sobre el riu Gaià

Aquest divendres, 3 de maig, finalitza el cicle de quatre debats dedicats als rius del…

8 hores fa

Castellar engega una nova edició dels pressupostos participatius

L’Ajuntament va obrir ahir, 1 de maig, el termini perquè la ciutadania de la vila,…

8 hores fa

Calafell acull una sessió del Sex Education Film Festival

Calafell acollirà una sessió de cinema del Sex Education Film Festival. Serà divendres vinent, 3…

8 hores fa

El Comú d’Andorra la Vella incorpora Jennifer Dobarro i Susagna Venable

El Comú d'Andorra la Vella incorpora Jennifer Dobarro i Susagna Venable  als departaments de Gestió…

8 hores fa

Tot a punt per a una nova edició Fira Pallars Terra de Corder de Tremp

Durant tot aquest cap de setmana, la Fira Pallars Terra de Corder de Tremp omplirà…

8 hores fa

Esta web utiliza cookies.