Categories: Lleida

La UdL celebra la 17a Setmana de la Comunicació

Aquest dilluns 20 d’abril, s’ha celebrat la primera jornada de la 17ª Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL), que aquest any té lloc de forma online, amb Carles Porta i Emilio Martí com a primers convidats.

El periodista lleidatà Carles Porta ha estat l’encarregat d’inaugurar la 17ª edició de la Setmana de la Comunicació amb la ponència ‘Posar llum a la foscor’. Carles Porta ha començat explicant com està vivint aquesta situació des de casa “Fa dos anys que m’entreno amb el confinament, la meva vida no ha canviat substancialment”.

El reportatge sobre Tor (1997) a TV3 va suposar un gir a la seva carrera, que li va donar l’èxit professional, del qual n’està orgullós i satisfet. A partir de la publicació del llibre, el 2005, la història va créixer i s’ha convertit en un fenomen social. Alguns veïns de Tor li deien que “per primera vegada sé el que pensen els altres”. D’altra banda, quan es parla sobre com desvelarà el gran secret de Tor, afirma que de cap manera el següent producte serà un reportatge, és possible que sigui un llibre o una sèrie: “Estic treballant per fer una cosa grossa i potent (…), quan sigui una realitat en parlem!”

Al llarg de l’entrevista, realitzada pels alumnes de 3r curs del grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals, també ha parlat d’una altra de les seves obres , Fago. Un llibre que va començar sent d’unes 1000 pàgines i després de reescriure’s tres cops, va quedar en 200. Explica que tot va començar amb una crònica, fins que va acabar adoptant el punt de vista de la germana de l’acusat. “Que fas quan acusen el teu germà d’assassí? el deixes d’estimar? et creus que és un assassí?”. Va decidir escollir el punt de vista d’una germana que patia aquesta situació, ja que deuen haver-hi moltes persones al nostre país, que s’hi podran sentir identificades.

Sobre la sèrie Crims, explica que ha estat un repte, ja que ha estat difícil escollir els casos i tenir accés al material, així com convèncer a la televisió per apostar per aquest format.

Tot i això, ha afirmat que no ha tingut cap problema, tot i que sí que han quedat molts casos per fer.

La segona ponència “Lo real como base del cine de animación” s’ha dut a terme a les 18:00 hores amb el cineasta i terapeuta d’art Emilio Martí, que utilitza l’animació com a eina de canvi social. “Jo crec que l’art és un organitzador del pensament” ha comentat Martí, que ha descrit les seves obres fruit d’experiències i viatges a diferents llocs del món com els camps de refugiats a Grècia o els CIE espanyols. “Tothom hauria d’estar obligat en algun moment a fer voluntariat en un camp de refugiats o en un CIE”.

Demà continua la 17a Setmana de la Comunicació amb les ponències d’Álvaro Ortiz i Alfonso Zapico (16.00h: Inspirado en hechos reales) i a continuació amb la cineasta Lucía Alemany (18:00: La innocència de la meva òpera prima). Recordeu que podeu seguir les sessions en directe al canal de Twitch de la Setmana de la Comunicació o recuperar-les després al canal de Youtube.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Guerra oberta entre l’afició del Nàstic i Gerard Piqué: “Pu** Andorra”

El Nàstic de Tarragona s'ha endut un cop molt fort en la derrota de l'equip contra l'Andorra per 1 a…

7 hores fa

Èxit de l’onzena marxa Marc G.G., amb 200 participants tot i la pluja

La pluja no ha espantat la solidaritat. I és que, malgrat les precipitacions d'aquest diumenge, l'onzena edició de la marxa…

7 hores fa

VÍDEO | Surrealista escena a l’estació de bus de Tarragona: “Els meus tresors!?”

L'estació d'autobusos de Tarragona va ser fa uns dies escenari d'una situació d'allò més surrealista que va agafar una parella…

8 hores fa

Reus es converteix aquest dilluns en Ciutat de la Ciència i la Innovació

Reus acull aquest dilluns 5 de maig l’acte de lliurament de les distincions a les noves 22 noves Ciutats de…

8 hores fa

Alerten de “crescudes sobtades” a la conca del riu Ebre

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha advertit de la possibilitat de “crescudes sobtades importants de caràcter local” en barrancs…

8 hores fa

El poble català amb controls ‘antituristes’ i només deixa passar els veïns: “No té cap sentit”

L'arribada massiva de turistes en temporada alta pot arribar a col·lapsar alguns municipis que no tenen les infraestructures necessàries per…

9 hores fa

Esta web utiliza cookies.