Agrin’pulse està especialitzada en la recerca de solucions tecnològiques avançades per al sector agrícola i, en especial, el sector fructícola
El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, va visitar ahir al matí a Alcarràs les instal·lacions de l’startup Agrin’pulse, creada aquest mateix any i especialitzada en el desenvolupament de solucions tecnològiques avançades per al sector de l’agricultura i, en especial, en el sector fructícola.
La jove empresa, fundada pels enginyers lleidatans Pau Palau i Jordi Garcia Caberol, és una de les quinze empreses emergents seleccionades pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) per participar en la segona edició del Programa d’Incubació i Acceleració AgriFoodTech que es portarà a terme al centre d’innovació digital La Vega Innova, amb la col·laboració de Telefònica Espanya.
L’objectiu d’aquest programa és millorar la competitivitat del sector agroalimentari mitjançant solucions digitals innovadores adaptades a les particularitats i necessitats d’agricultors i ramaders.
En el decurs de la visita, el subdelegat va interessar-se per les solucions tecnològiques en què treballa l’empresa lleidatana per, tal com van explicar els fundadors, “després de detectar quines són les necessitats dels pagesos, cercar solucions que puguin contribuir a incrementar l’automatització al camp, alleugerir determinades tasques a través de la tecnologia i reduir el temps que passen els pagesos dalt d’un tractor”.
Una d’aquestes solucions tecnològiques d’Agrin’pulse és una pionera plataforma elèctrica autònoma ideada amb els coneixements dels fundadors en sectors com la robòtica, la intel·ligència artificial i l’agronomia amb la finalitat de poder substituir el tractor tradicional per aquesta plataforma que és capaç d’assumir diferents tasques en la recol·lecció de la fruita.
El subdelegat José Crespín va valorar “molt positivament” que Agrin’pulse sigui una de les quinze empreses seleccionades a tot l’Estat pel Ministeri d’Agricultura perquè “reconeix el talent i l’emprenedoria d’empresaris joves, lligats al territori que treballen des del territori pensant en el territori i en les necessitats d’un dels sectors capdavanters com és el fructícola”.
Les quinze empreses seleccionades rebran durant els propers nou mesos formació especialitzada i mentoria per part d’experts, així com accés a recursos tecnològics avançats que permetin impulsar els seus projectes i solucions AgriFoodTech.
Al llarg de la seva participació en el programa, tindran l’oportunitat de provar les solucions ideades i participar en projectes pilot en col·laboració amb el Ministeri d’Agricultura.
Aquestes quinze empreses també accediran a una sèrie d’avantatges dissenyades per afavorir el seu creixement, definició d’objectius, seguiment mensual de la seva evolució i activitats de capacitació i acompanyament.
Els passatgers atrapats des de primera hora de la tarda a causa d’una avaria d’electrificació a la línia R15 podrien…
Les imprudències a la carretera poden tenir conseqüències tràgiques. Aquest dissabte al migdia, un conductor ha posat en risc la…
Nou Barris ha parlat alt i clar. El passat 5 d’abril, les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) del Districte van…
Ja s’ha confirmat la identitat de la dona assassinada en el feminicidi que ha commocionat Tarragona i el conjunt del…
Després d’una jornada marcada per la vaga convocada pels sindicats UGT i CCOO, PortAventura World ha emès un comunicat aquest…
Aquest dissabte 19 d’abril, els Comuns han mostrat el seu suport a la vaga de les treballadores i treballadors de…
Esta web utiliza cookies.