Lleida

Bellcaire d’Urgell prepara Firabell amb més de 70 parades i 3.000 visitants

Se celebrarà el dia 2 de juny amb un mercat de productes artesans de proximitat; la Mostra Nacional d’Arts i Oficis de Pagès, tastets i degustacions

La diputada Estefania Rufach; l’alcalde de Bellcaire d’Urgell, Jaume Montfort, i  el primer tinent d’alcalde, Jofre de Juan, han presentat aquest dimecres la vuitena edició de Firabell, la fira del Comerç, Indústria, Artesania i Productes de Proximitat, que se celebra el dia 2 de juny a Bellcaire d’Urgell, amb més de 70 parades i una estimació de 3.000 visitants durant la jornada.

El tret de sortida es donarà el dissabte dia 1 de juny a les 21.30 hores amb un sopar popular amenitzat pel grup Kasonronda. Però l’activitat pròpiament dita començarà el dia 2, a les 10.00 hores, amb la inauguració de la fira, a càrrec de la consellera d’Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, a la sala d’actes de l’Ajuntament, i la posterior passejada pel recinte firal.

La fira seguirà amb tastets i degustacions. S’ha programat, per exemple, un tast d’escumosos de Costers del Segre, a càrrec del sommelier Jordi Martínez, i un tast de vermuts ‘El Clandestí’, a càrrec d’Elixirs de Ponent (12.00 hores). Jaume Montfort ha fet referència a aquesta activitat com una de les novetats d’aquesta edició, de la mateixa manera que ho serà una degustació de patés vegetals, a càrrec de Blet One Health (12.30 hores), un concurs de menjar síndria, a l’estand de la Federació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Catalunya (17.30 hores), o el ‘Marca’t una hamburguesa de Cal Sargaire’, també a l’estand de la Federació (18.00 hores).

Al llarg de la jornada hi haurà un mercat de productes artesans de proximitat, al carrer Major; la Mostra Nacional d’Arts i Oficis de Pagès (ferrer, cisteller, filadora, ceramista i bufador de vidre), també al carrer Major; o un taller d’estampació, a càrrec de Quàlia, a l’estand de l’Associació de Dones Isabelina (18.30 hores).

Els visitants també podran tastar iogurts de la marca Llet Nostra, a l’estand de la Federació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Catalunya; tapes de productes locals, amb l’oferta gastronòmica representada sobretot pel plat estrella, el ‘picadillo’; una visita i tast al Celler de Cal Perejaume, o tastets de civet de cabirol.

Estefania Rufach ha destacat “que en aquesta fira s’uneix, comerç, indústria, artesania. Tot plegat, productes que fem als nostres pobles i que, a vegades, no es coneixen prou. Aquestes fires serveixen per aquesta promoció necessària, i també per fer cultura i fer país”.

Daniel Redaccio Hurtado

Missatges recents

Guerra oberta entre l’afició del Nàstic i Gerard Piqué: “Pu** Andorra”

El Nàstic de Tarragona s'ha endut un cop molt fort en la derrota de l'equip contra l'Andorra per 1 a…

11 hores fa

Èxit de l’onzena marxa Marc G.G., amb 200 participants tot i la pluja

La pluja no ha espantat la solidaritat. I és que, malgrat les precipitacions d'aquest diumenge, l'onzena edició de la marxa…

11 hores fa

VÍDEO | Surrealista escena a l’estació de bus de Tarragona: “Els meus tresors!?”

L'estació d'autobusos de Tarragona va ser fa uns dies escenari d'una situació d'allò més surrealista que va agafar una parella…

12 hores fa

Reus es converteix aquest dilluns en Ciutat de la Ciència i la Innovació

Reus acull aquest dilluns 5 de maig l’acte de lliurament de les distincions a les noves 22 noves Ciutats de…

12 hores fa

Alerten de “crescudes sobtades” a la conca del riu Ebre

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha advertit de la possibilitat de “crescudes sobtades importants de caràcter local” en barrancs…

12 hores fa

El poble català amb controls ‘antituristes’ i només deixa passar els veïns: “No té cap sentit”

L'arribada massiva de turistes en temporada alta pot arribar a col·lapsar alguns municipis que no tenen les infraestructures necessàries per…

13 hores fa

Esta web utiliza cookies.