La Ciutat de Lleida

Finalitza la Fira Q de Balaguer amb la final del concurs de cuina ‘De la nostra terra al plat’

Fira Q ha tancat aquesta edició amb una valoració positiva per part de l’organització i amb la voluntat de continuar promovent els productes i serveis del territori

L’acte de cloenda de l’edició 2025 de Fira Q de Balaguer es va celebrar diumenge a tarda al pavelló d’Inpacsa, i ha comptat amb l’assistència de la paera en cap de Balaguer, Lorena González; el paer de Fires, Borja Vega; el paer d’Empresa i comerç, Guifré Ricart; i el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú.

Un dels actes més destacats del matí ha estat la XVII Jornada tècnica de la Mel, organitzada per l’Oficina comarcal de la Noguera Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i per Apicultors lleidatans associats, el qual s’ha celebrat a l’altell del pavelló d’Inpacsa. Igualment, també s’ha celebrat el Concurs Reina de Mels, del qual ha lliurat els premis Òscar Ordeig, conseller de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, a la tarda s’ha celebrat la final del 9è Concurs de Cuina Josep M. Morell ‘De la nostra terra al plat’, en la qual han participat diversos cuiners i cuineres amb la recepta d’una cassola de tros. El concurs és organitzat per Fira Q i l’Associació Gastrobar, amb l’objectiu de donar a conèixer les diferents possibilitats gastronòmiques de la zona, i en aquest cas, ha resultat guanyador Hèctor Padilla, cuiner de Cal Xirricló.

El concurs de cuina pretén promoure els productes del territori, i en especial donar a conèixer els plats que s’hi elaboren. Per aquest motiu, està dedicat al cuiner i divulgador gastronòmic balaguerí, Josep M. Morell. A més, aquesta edició ha coincidit amb la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, i per tant s’ha escollit un plat típic de la comarca com és la cassola de tros, amb la voluntat de donar a conèixer un plat arrelat a la tradició, la terra i els costums, i que presenta diferents possibilitats a l’hora d’elaborar-ne la recepta.

Fira Q ha tancat aquesta edició amb una valoració positiva per part de l’organització, i amb la voluntat de continuar promovent i posant en valor els productes i serveis del territori.

Mendo

Missatges recents

El Catllar respon a les queixes de seguretat amb més mesures a tota la població

L'Ajuntament del Catllar ha respost recentment sobre la seguretat a la urbanització Parc de Llevant, assegurant que s'estan implementant diverses…

11 minuts fa

El Dr. José Augusto García Navarro, responsable de la nova gerència sanitària i social de la Xarxa Santa Tecla

La Xarxa de Santa Tecla Sanitària, Social i Docent reestructura el seu equip de gerència i incorpora el Dr. José Augusto…

16 minuts fa

Un policia local salva la vida a un nadó amb un massatge cardíac

Un agent de la policia local de Valladolid ha salvat la vida a un nadó d'uns dos mesos que no…

24 minuts fa

Desallotjada a Vilafranca una casa ocupada amb incidents el dia de Sant Jordi

Divendres passat, la Policia Local i el servei de Convivència i Ciutadania de l’Ajuntament de Vilafranca van aconseguir desallotjar i…

28 minuts fa

Reus impulsa una edició especial del concurs anual de fotografia per promoure el verd privat en balcons i patis

L’Ajuntament de Reus, a través de l’Àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública, impulsa una edició especial del concurs…

31 minuts fa

ALERTA ALIMENTÀRIA | Descobreixen peces de cautxú en conserves vegetals

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una alerta alimentària després de rebre informació de les autoritats…

42 minuts fa

Esta web utiliza cookies.