La Ciutat de Lleida

Cervera, a punt per a una nova edició de la Fira del Pa i el Cereal

Després de dos anys de suspensió, la Regidoria de Promoció Econòmica torna a organitzar la Fira del Pa i el Cereal, els dies 21 i 22 de maig, amb activitats a la plaça Universitat i el Sindicat.

La plaça Universitat serà el centre neuràlgic de la Fira, on es trobaran els estands, amb la presència de 35 expositors multisectorials i 6 de forns de pa, i una carpa.

La carpa, ubicada al costat de la plaça Sant Miquel, acollirà els actes protocol·laris; les presentacions, demostracions i degustacions gastronòmiques; i les actuacions musicals.
Les experiències gastronòmiques es concreten en maridatges de pa i olis, fruit de la col·laboració amb la Fira de l’Oli de les Borges Blanques; berenar de pa amb oli, a càrrec de l’Associació de Productors de la Segarra; presentacions dels pans de tros i de mestral; degustacions de panadons i de pa de ronyó; i demostració de cuina en directe (showcooking) a càrrec de la influencer Ana Recetas Fáciles.

El Sindicat també és protagonista d’aquesta edició. La Farinera del Sindicat Agrícola de Cervera es va construir entre els anys 1920 i 1922. Enguany es commemora el centenari i es pretén que per la Fira torni a esdevenir un aglutinador d’activitat. S’oferiran visites guiades gratuïtes a l’edifici i als patis es podrà visitar una mostra d’objectes agrícoles provinents de l’antic Museu del Blat i la Pagesia de Cervera.

Al pati de la Universitat es trobaran estands d’energies renovables i l’Espai Petit Forner, on es faran tallers de pa a càrrec de Tere Rauret.

Per facilitar els desplaçaments dels visitants, un trenet turístic enllaçarà la plaça Universitat i la plaça del Sindicat.

La inauguració de la Fira la farà la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, el dissabte 21, a les 11.30 hores; mentre que l’acte de cloenda anirà a càrrec de la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, el diumenge 22, a les 20 hores.

La Fira del Pa i el Cereal enceta la temporada de fires a Cervera. El certamen reafirma la seva aposta per la promoció del producte local i de proximitat, amb la col·laboració amb l’Associació de Productors de la Segarra; i promou la posada en valor del Sindicat, que commemora el centenari, com a patrimoni històric de Catalunya.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Les escoles d’art i disseny de la Diputació de Tarragona obren inscripcions

Les persones interessades a cursar alguns dels cicles formatius que ofereixen les dues escoles d’art…

13 minuts fa

La Paeria de Cervera i la Cambra de Comerç de Lleida treballen de forma conjunta pel futur del territori

Els màxims representants de les dos institucions han mantingut una reunió de treball a la…

15 minuts fa

Desestimada la petició de Junts de repetir el vot exterior del 12-M

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha desestimat el recurs que va presentar Junts per…

18 minuts fa

El Partit Popular diu que el PSC s’ha convertit en el “partit nacionalista a Catalunya”

El PP creu que els resultats del 12-M han convertit al PSC en el "partit…

21 minuts fa

Un nadó que s’estava ofegant és salvat per la Policia Local de Tàrrega

Una patrulla de la Policia Local de Tàrrega va salvar ahir dilluns la vida d’un…

21 minuts fa

El PMP de Sitges fa una crida a les productores emergents de Ponent

L'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida ha acollit aquest matí la presentació del…

23 minuts fa

Esta web utiliza cookies.