Joan Garcia Targa ha destacat la importància de l’analítica feta amb Carboni 14 en un laboratori de Miami, als Estats Units, finançada per la funerària Àltima, ja que ha permès descartar qualsevol vincle familiar entre els individus adults. Si bé l’esquelet de l’infant no s’ha pogut analitzar per la fragilitat dels ossos, l’estudi dels altres dos cossos ha desmuntat les hipòtesis inicials.
“Les visions més romàntiques ens van fer pensar que serien el pare, la mare i el fill, intuint que els haurien enterrat a la vegada per algun problema familiar”, admet Garcia Targa, que detalla que els resultats de l’analítica han situat l’enterrament del cos de l’home entre finals del segle I i principis del II, mentre que la jove hauria estat enterrada aproximadament 100 anys després. Per aquest motiu, l’arqueòleg sosté que “hi ha la possibilitat que hi hagi més enterraments”.
Davant aquesta nova hipòtesi, Joan Garcia Targa anima les administracions a finançar un sondeig a tot l’entorn de la platja de les coves, ja que la zona és explorable perquè no hi ha cap gran edificació –excepte l’antiga discoteca l’Atlàntida-. Tenint en compte que l’espai de la vora és verge i que també hi ha el gran solar que s’utilitzava com a aparcament de la discoteca, defensa la necessitat de fer-hi un sondeig que permeti verificar si hi ha més cossos amagats i, fins i tot, si també hi ha restes de construccions romanes.
Garcia Targa recorda que els romans enterraven els morts prop de les zones habitades i de les vies de comunicació, motiu pel qual no descarta que sota l’aparcament de la discoteca hi hagi “algun hàbitat on visqués la gent que hem trobat enterrada a la platja de les Coves”. L’arqueòleg sosté que fer un sondeig geològic permetria valorar amb certesa la necessitat de fer i finançar campanyes arqueològiques a la zona.
Si afloressin restes de construccions, els investigadors subratllet que es podria avançar en la definició de la vida al municipi en l’època romana, ja que a dia d’avui no han aparegut suficients restes que permetin dibuixar com era Sitges en aquell moment. Fins ara només s’han trobat petits vestigis en una casa prop de l’església del Vinyet i en unes obres d’un edifici del casc antic, que no han permès ampliar l’espai d’excavació degut a les construccions de l’entorn.
Els 100.000 euros destinats per l’Ajuntament de Solsona als pressupostos participatius es repartiran enguany entre quatre projectes: la millora de…
La Sala Alfred Perenya de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Lleida ha acollit avui la presentació de la…
El programa de benestar emocional Sentim-nos bé de Mollet del Vallès amplia visites a dos dies setmanals. El punt d’atenció…
Un atac amb arma blanca en un institut de la ciutat francesa de Nantes, ha deixat un estudiant mort i…
La Guàrdia Urbana —conjuntament amb el cos de Bombers de la ciutat, els Mossos d’Esquadra i Protecció Civil de L’Hospitalet—…
El procés per cobrir la gerència de promoció econòmica torna a estar en marxa. L'Ajuntament de Tarragona ha publicat les…
Esta web utiliza cookies.