Categories: Sitges

L’actriu Najwa Nimri rep el Gran Premi Honorífic de Festival de Sitges

L’actriu Najwa Nimri ha rebut aquest divendres el Gran Premi Honorífic de la 53a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Najwa Nimri ha assenyalat que rebre aquest premi és un honor per a ella perquè si alguna vegada pensa “en si l’imaginari col·lectiu s’ha estancat, que darrerament passa bastant sovint”, mira al Festival de Sitges. “Si vull veure si encara existeix una certa llibertat en el moment de narrar, valentia i creativitat, miro a Sitges”, ha afegit. L’actriu ha indicat que al certamen hi passa “una cosa miraculosa i és que l’art i l’entreteniment s’uneixen”.

Després de rebre el guardó, l’actriu ha apuntat que tots els nous directors que ha descobert els darrers anys han nascut i han passat pel Festival de cinema de Sitges. Ha assegurat que podria citar moltes pel·lícules en aquest sentit.

Najwa Nimri ha indicat que com li ha passat a ella amb la televisió al Festival de Sitges passa “una cosa miraculosa i és que l’art i l’entreteniment s’uneixen. És com un miracle que el cinema visqui en un espai que és entretingut i el director i tot l’equip no tinguin por de crear. Sitges refresca i la por refresca”.

“Franco és mort, però aquest festival està viu”

Najwa Nimri s’ha acomiadat amb una “sentència” que va dir un periodista de ‘Variety’ sobre la seva primera pel·lícula ‘Salto al vacío’ al 1996: “Franco és mort, però el cinema espanyol està violentament viu” (“Franco is dead, but spanish cinema is violently alive”). Acte, ha assegurat, en anglès: “Franco és mort, però aquest maleït festival està violentament viu” (“Franco is dead, but this fucking festival spanish cinema is violently alive”).

Trajectòria

Nascuda a Pamplona i d’ascendència jordano-espanyola, Najwa Nimri debuta amb força a ‘Salto al vacío’ (1995), una de les fites del cinema independent estatal, per la qual va obtenir el Premi a la Millor Actriu Europea al Festival de Berlín. Als anys 90, va coprotagonitzar ‘Abre los ojos’ (1997) d’Alejandro Amenábar.

Després van venir altres incursions al gènere com ‘Los amantes del círculo polar’ (1998), ‘Faust 5.0’ (2001), ‘Verbo’ (2011) i ‘Quién te cantará’ (2018). A més de compaginar el cinema amb la música pop, també ha esdevingut una estrella de la televisió gràcies a les sèries ‘Vis a vis’ i ‘La casa de papel’.

ACN

Missatges recents

Rècord històric de vendes per Sant Jordi amb 2 milions de llibres venuts

Les xifres de tancament del Sant Jordi han certificat el que es palpava al carrer des de primera hora: la…

5 hores fa

Un incendi en la planta baixa d’un edifici de Badalona deixa 10 ferits

Un incendi desenvolupat a la planta baixa d'un edifici de 4 plantes de Badalona ha deixat 10 persones afectades, segons…

5 hores fa

Les paradetes de Sant Jordi inunden les rambles de Sabadell

Com ja és habitual, Sabadell s’ha llevat el 23 d’abril amb una alegria especial i amb olor de paper nou…

5 hores fa

“En pau descansi”: Lydia Lozano cancel·la d’urgència la signatura de llibres per Sant Jordi

La periodista Lydia Lozano ha hagut de cancel·lar d'urgència la signatura de llibres que tenia programada aquest dimecres, diada de…

5 hores fa

El PSC de Tarragona reparteix més de 15.000 planters d’alfàbrega per Sant Jordi

Durant tot el dia de Sant Jordi, els i les socialistes de Tarragona han repartit a tota la ciutadania que…

6 hores fa

Lloret de Mar presentarà la 25a edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

El Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar ho té tot llest per a la XXV edició de…

6 hores fa

Esta web utiliza cookies.