Categories: La Ciutat del Garraf

El Castell de Ribes té previst obrir portes a principis de 2021

La transformació del Castell de Ribes en centre d’interpretació del patrimoni cultural del poble és cada cop més a tocar i podria obrir al públic a partir de gener de 2021. D’una banda, des d’inicis de juny s’estan duent a terme els darrers treballs de la primera fase del projecte d’adequació i consolidació arquitectònica de l’equipament, consistents en la reparació del camí d’accés i dels talussos i murs de pedra. A més, a partir del mes de juliol l’empresa encarregada de la museïtzació començarà a instal·lar el mobiliari i l’equipament interior de l’edifici. Restarà pendent la segona fase, de pavimentació del pati interior i millora de l’entorn de la pujada del Castell.

Els treballs de reparació del camí d’accés i els talussos és previst que tinguin una durada de dos mesos i mig. Un cop acabats, haurà finalitzat la primera fase del projecte, que ha comportat l’adequació de l’edifici i el seu entorn. Entre d’altres, en els darrers mesos s’han substituït portes i finestres, s’han dut a terme treballs d’instal·lació elèctrica i nova instal·lació d’electricitat, s’han substituït les gàrgoles de la torre i s’ha col·locat una nova barana al pati. 

Tot just acabada la primera fase, és previst que s’executi la segona, consistent bàsicament en la pavimentació del pati interior i la millora de l’entorn de la pujada del Castell. Aquests treballs és previst que tinguin una durada d’entre tres i quatre mesos.

Una inversió de mig milió d’euros

El futur centre d’interpretació serà un equipament polivalent que farà les funcions de museu, centre de recursos i visites turístiques i centre generador d’activitats. Tot plegat, després de l’execució d’un projecte pressupostat en més mig milió d’euros, del quals el 80% està cofinançat per fons europeus FEDER i la Diputació de Barcelona.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha assenyalat que aquesta actuació “ha de posar a l’abast de la ciutadania un patrimoni concret, el castell, i un patrimoni global, el patrimoni cultural del municipi, amb criteris culturals i turístics i mitjançant tècniques museogràfiques, però que no comporti necessàriament l’exhibició de materials o fons patrimonis nobles”. Segons ha afegit, l’Ajuntament ha treballat amb “la voluntat d’endegar les millores necessàries per posar en ús la totalitat de l’edifici, que des de que va marxar el ballarí José de Udaeta ha estat tancat al públic i només s’obria ocasionalment per a visites guiades, de les escoles o per fer-hi activitats puntuals”.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Rècord històric de vendes per Sant Jordi amb 2 milions de llibres venuts

Les xifres de tancament del Sant Jordi han certificat el que es palpava al carrer des de primera hora: la…

9 hores fa

Un incendi en la planta baixa d’un edifici de Badalona deixa 10 ferits

Un incendi desenvolupat a la planta baixa d'un edifici de 4 plantes de Badalona ha deixat 10 persones afectades, segons…

10 hores fa

Les paradetes de Sant Jordi inunden les rambles de Sabadell

Com ja és habitual, Sabadell s’ha llevat el 23 d’abril amb una alegria especial i amb olor de paper nou…

10 hores fa

“En pau descansi”: Lydia Lozano cancel·la d’urgència la signatura de llibres per Sant Jordi

La periodista Lydia Lozano ha hagut de cancel·lar d'urgència la signatura de llibres que tenia programada aquest dimecres, diada de…

10 hores fa

El PSC de Tarragona reparteix més de 15.000 planters d’alfàbrega per Sant Jordi

Durant tot el dia de Sant Jordi, els i les socialistes de Tarragona han repartit a tota la ciutadania que…

10 hores fa

Lloret de Mar presentarà la 25a edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

El Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar ho té tot llest per a la XXV edició de…

10 hores fa

Esta web utiliza cookies.