Per segon any consecutiu l’àrea de Turisme i Promoció Econòmica, en col·laboració amb la Confraria de Pescadors de Roses, oferiran una experiència completa per conèixer en primera persona el procés d’arribada del peix a la llotja de Roses i la seva subhasta, que finalitzarà amb un suquet de peix a l’Aula Gastronòmica de Roses. El show cooking ‘De la xarxa al plat’ es realitzarà tots els divendres, entre el 5 de juliol i el 6 de setembre.
L’activitat s’iniciarà cada divendres a les 17 h amb una visita al port pesquer, durant la qual es donaran a conèixer les diferents arts de pesca i les espècies pròpies del litoral rosinc, i que permetrà viure en directe l’arribada de les barques amb la pesca del dia i el funcionament de la subhasta del peix. Seguidament, cap a les 18 h, a l’Aula Gastronòmica, situada al mateix moll del port, tindrà lloc una demostració gastronòmica amb peix fresc de la llotja i, finalment, els participants podran degustar el suquet de peix cuinat, maridat amb vi de la DO Empordà.
L’activitat es planteja com una experiència immersiva i completa, que permetrà als assistents viure el procés d’arribada, descàrrega de les captures de la jornada, la venda, el cuinat i degustació del peix de la Llotja de Roses. La durada és de 2 hores i 15 min aproximadament i es durà a terme en català, castellà i francès. El preu és de 20 € per persona i les places es poden reservar presencialment a l’Oficina de Turisme.
Aquesta acció s’emmarca en el conjunt de les diverses campanyes promocionals i informatives impulsades a Roses per donar a conèixer i posar en valor els productes gastronòmics locals i de proximitat, el món de la pesca, els vins de la DO Empordà i la gastronomia local.
La coordinació d’aquesta acció, a càrrec de l’AODL de desenvolupament sostenible del sector primari de Roses, està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.
Les Unitats Mòbils d’Informació al Consumidor (UMIC) de la Diputació de Barcelona visitaran durant el mes de maig 80 municipis…
La Policia Nacional ha detingut dues persones i ha desmantellat un cultiu de marihuana amb 1.280 plantes ubicat al pàrquing…
Torna el Gargar Festival. Penelles es transformarà novament des d'aquest dijous 1 al diumenge 4 de maig en l'epicentre de…
El Màster interuniversitari en Enginyeria Agronòmica, coordinat per la Universitat de Lleida (UdL), formarà especialistes en Agricultura de precisió i…
Les instal·lacions de la Guàrdia Urbana de Tarragona acolliran un curs d'instrucció d'atestats impartits per formadors de l'Institut de Seguretat…
El pròxim dijous 8 de maig, a l’Oficina de Turisme de l'Espluga de Francolí acollirà una xerrada adreçada a joves…
Esta web utiliza cookies.