La Generalitat ha declarat el municipi d’Olot com a Punt d’Interès Artesanal. La distinció busca reconèixer la “revitalització i dinamització” del centre històric de la població, on han perviscut una activitat artesana i de creació “lligada als valors i tradicions de la ciutat”. En aquest sentit, una nova onada d’artesans s’ha sumat a la base que ja hi havia i ha impulsat un nou creixement de l’artesania.
La col·laboració entre administracions, entitats i la ciutadania ha estat la clau d’aquest procés, que ha permès endegar nous projectes com el Taller dels Sastres de la mà de l’Associació de Creadors de la Garrotxa – la Iera, l’Agència d’Innovació de La Garrotxa – DinàmiG i l’Ajuntament d’Olot.
El projecte Taller de Sastres ha posat a disposició d’artesans, artistes i creadors, locals situats al voltant del carrer dels Sastres, amb l’objectiu de reactivar l’activitat de la zona a través de la recuperació i dinamització de locals buits, i fomentar la instal·lació d’activitats de caràcter singular.
Olot es converteix així en el segon municipi de Catalunya, després de Vic, que aconsegueix els dos reconeixements de rellevància artesana: la Zona d’Oficis Singulars per la Imatgeria i, ara, el Punt d’Interès artesanal pel Taller dels Sastres.
Amb la distinció d’Olot, Catalunya ja suma 8 Punts d’Interès Artesanal i 22 municipis identificats com a Zona d’Oficis Singulars.
Es consideren Punts d’Interès Artesanal aquells municipis o àrees dins d’un mateix municipi on es dona una concentració d’un mínim de cinc tallers artesans o que tenen una tradició artesanal de llarg recorregut o reconeixement històric. En aquest sentit, ja tenen aquest reconeixement la ciutat de Terrassa, el Districte municipal de Gràcia, el de Ciutat Vella i El Poble Espanyol de Montjuïc (La Ciutat dels Artesans), a més se sumen els municipis de La Galera (Terrissa), d’Alpens (Forja) i el carrer de la Riera de Vic.
La Zona d’Oficis Singulars, en canvi, identifica activitats artesanes que són pròpies i exclusives de diferents zones de Catalunya, una sèrie d’oficis lligats a determinats punts de la geografia catalana. Es tracta d’oficis i/o productes únics i molt vinculats a la població o la demarcació de la qual són originaris. A Catalunya, actualment es reconeixen 22 zones d’Oficis Singulars. Entre elles, la terrissa de Breda, la ceràmica de la Bisbal d’Empordà, la fusta de Sant Hilari Sacalm o la pell de Vic.
El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat, per unanimitat, la proposta de la Comissió de Nomenclàtor d’Espais Públics i…
Després d'exercir durant tota la setmana el seu dret a vot, el veïnat del passatge Vilafranca del barri Falguera va conèixer…
Els Bombers veuen una "evolució favorable" del foc que crema des d'ahir dilluns a Paüls (Baix Ebre) i que ha…
El comú d’Andorra la Vella ha encapçalat un acord extrajudicial que tanca les causes judicials creuades relacionades amb les fissures…
L’Ajuntament de Badalona, a través del Servei d’Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), inicia una nova edició del Programa…
L'ordre de confinament que s'havia donat a masies disseminades d'Aguilar de Segarra (Bages) pel foc de Sant Pere Sallavinera (Anoia),…
Esta web utiliza cookies.