La pesca al Mediterrani duplica els nivells sostenibles, segons l’Informe del Tribunal de Comptes Europeu

La Unió Europea es compromet a la protecció de l’entorn marí a través de les polítiques mediambientals i de pesca. Malgrat tot, en la pràctica, la UE només ofereix una protecció parcial de l’entorn marí.

La xarxa de zones marines protegides, que arriba fins als 3000 espais, és probablement la mesura més emblemàtica presa per la UE. Tot i ser una extensa xarxa de protecció, però, els auditors sostenen que és poc profunda. Per a que aquesta protecció fos realment eficient, hauria d’oferir prou cobertura a les espècies marines vulnerables i als seus hàbitats, així com introduir restriccions a la pesca quan fos necessari i estar gestionades adequadament. D’aquestes 3000 zones, menys de l’1% podrien considerar-se zones de protecció total garantida.

Per altra banda, les normatives de biodiversitat de la UE en relació a les polítiques pesqueres no s’han pogut desenvolupar amb rigor, i no funcionen en la pràctica. Algunes d’aquestes normatives tenen fins a 25 anys i no tenen en compte els nous descobriments científics. Tot i que la política pesquera comuna estava començant a mostrar indicis de millora a l’Atlàntic,en el Mediterrani només un 6% de les poblacions avaluades compleix els requisits de rendiment màxim sostenible.

La pesca d’arrossegament és una de les modalitats més agressives amb les espècies i l’entorn marí

La Unió Europea va destinar 6.000 milions d’euros al Fons Europeu Marítim i de Pesca. Els auditors estimen, però, que els quatre estats membres auditats (Espanya, França, Itàlia i Portugal) havien gastat només el 6 % d’aquests fons en mesures directes per la conservació i un 8% en mesures amb un impacte menys directe per aquesta conservació.

La fiscalització abarcava el període de 2008 a 2020 i es centra en el Golf de Biscaia, el Mediterrani occidental, la Península Ibèrica i la Macaronèsia. En el transcurs del 2021 es celebrarà una reunió de les parts d’aquest conveni fiscal de les Nacions Unides sobre Diversitat Biològica. Debat que segur serà clau per la presa de decisions de cares a l’agenda 2030.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Barcelona reforça el servei de metro davant la situació de Rodalies

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) donarà un major servei aquest dilluns 13 de maig a…

14 minuts fa

Un incendi a Figueres calcina un vehicle i n’afecta un altre

Aquesta matinada s'ha desencadenat un incendi, d'origen desconegut fins al moment, a Vilatenim, entitat de…

26 minuts fa

Arrenca el servei de Rodalies amb el pla alternatiu per l’avaria

L'R4, L'R3, l'R7 i l'R1 han arrencat el servei aquest dilluns amb el pla alternatiu…

45 minuts fa

El PSC s’imposa a Calafell el 12-M

El PSC guanya les eleccions al parlament de Catalunya amb un 30,63% amb un 87,11…

8 hores fa

El PSC s’imposa com a primera força a Sant Pere de Ribes

El PSC ha guanyat les eleccions catalanes del 12-M amb un total de 33,00% dels…

8 hores fa

Junts+Puigdemont no falla i guanya a Solsona

Junts+Puigdemont ha tornat a guanyar a Solsona amb un total de 34,22% dels vots, tot…

9 hores fa

Esta web utiliza cookies.