Gironès

L’Escala celebra la 28a edició del Triumvirat Mediterrani amb diverses novetats

Entre aquestes destaquen les diferents activitats gastronòmiques entre els dies 4 i 5 de maig

Com és tradicional, les activitats es reparteixen entre el nucli antic de l’Escala i el recinte del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries. El dissabte es fan bona part de les activitats a Empúries, amb visites romanes, tallers d’oficis i artesans romans i exhibicions de tàctica militar romana.

El MAC-Empúries també ofereix una visita a l’audiovisual del criptopòrtic de la Domus dels Mosaics i el bateig del nou gegant de la Colla Gegantera Emporion. Precisament, aquesta colla de nova creació és la responsable d’una de les novetats gastronòmiques d’aquesta edició, com és la recuperació del sopar romà.

Es fa el dissabte a la nit, a la plaça Víctor Català i es pot fer inscripció prèvia a l’oficina de Turisme fins a l’1 de maig. En l’àmbit gastronòmic, destaca un taller familiar sobre el Garum, un preparat culinari que en època romana s’utilitzava en la condimentació de peixos, carns, verdures i altres plats. Es tracta d’un taller a càrrec de Kuanum, divulgadors culturals i especialistes en arqueogastronomia.

Al nucli antic, la jornada de dissabte inclou també un taller per a nens sobre “els dolços del passat” i un altre per a adults, “tastem el passat”, així com una conferència sobre “les salses del passat”. Totes aquestes activitats gastronòmiques es fan amb la col·laboració d’Aion Culinary.

El diumenge, la programació es concentra al nucli antic, amb activitats de reconstrucció històrica, la tradicional lluita de gladiadors o les demostracions del campament i les tàctiques militars romanes.

Entre les novetats del diumenge, hi ha l’experiència gastronòmica “El peix blau cap a mar”. Es tracta d’una conferència amb 2 tastets de peix blau, acompanyats d’un tast de 3 vins elaborats amb recipients especials que ens permetran entendre la conservació del vi al llarg de la història, tot connectant-lo amb la narrativa del consum de peix al llarg del temps (a càrrec de la Gastronòmica i de Cristina Caparros, dona d’una família pescadora del barri de la Barceloneta de Barcelona i armadora des dels 19 anys. Llicenciada en química i doctora en biotecnologia industrial).

“Aquest any és un triumvirat on destaca l’activitat gastronòmica en diferents formats, des de tallers, conferències fins a l’experiència gastronòmica el peix blau cap al mar. La intenció és potenciar l’interès gastro-cultural com a tret diferenciador al municipi”, remarca el regidor de Promoció Econòmica i Turística, Martí Guinart.

Rafel Redaccio Casanova

Missatges recents

Clers, la cambrilenca que arrasa: Més de 2,1 milions de seguidors i un fenomen popular

La Clara, més coneguda a les xarxes socials com a Clers, és la nova sensació del món digital. Nascuda el…

3 minuts fa

Una quarantena de parades fan brillar el Sant Jordi a Sitges

Des de bon matí, Sitges ha viscut una diada de Sant Jordi radiant. Centenars de persones han passejat pel passeig…

3 minuts fa

Badalona ven 22.000 mocadors de les Festes de Maig 2025 durant Sant Jordi

La diada de Sant Jordi ha estat la data escollida enguany novament per posar a la venda el mocador de…

27 minuts fa

El nombre de visitants al país baixa un 20,2% aquest mes de març

Un total de 646.580 visitants han entrat al país durant el mes de març. D'aquests, tal com publica aquest dijous…

39 minuts fa

Polèmica als carrers de Tarragona: “Abstenir-se negres, moros, romanesos i sudacas”

Els veïns i veïnes de Tarragona, així com els seus visitants, s'han trobat aquests dies amb uns cartells publicitaris que…

42 minuts fa

Arriba la 16a Ruta de la Tapa de Sant Julià de Lòria: Més restauradors i menys desplaçaments

La 16a Ruta de la Tapa tornarà aquest mes de maig a Sant Julià de Lòria amb una edició que…

52 minuts fa

Esta web utiliza cookies.