Des d’aquest mes de juny, el Museu Etnogràfic de Ripoll torna a tenir en funcionament la cambra d’anòxia. El procés de desinsecció que s’hi aplica consisteix a mantenir els objectes de matèria orgànica vint-i-un dies a un nivell igual o inferior al 0,1% d’oxigen.
Així, el corc, les larves i els ous que infecten els objectes moren i es garanteix la seva conservació. Aquest nivell d’oxigen s’aconsegueix gràcies a la introducció de nitrogen, amb la consegüent extracció d’oxigen a la cambra. El tractament per nitrogen és totalment inòcul i efectiu, tant pel teixit, paper, cuir, fusta, i fusta policromada.
El Museu de Ripoll, com a membre de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, ha iniciat amb la desinsecció de peces dels museus que en formen part.
El servei d’anòxia s’ofereix a institucions públiques i a privats.
L’Hospitalet ha fet cent anys com a ciutat i, com no podia ser d’una altra manera, les Festes de Primavera…
L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presidit aquest vespre la presentació de la 30a Fira del Vi de Falset al…
El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona ha aprovat avui, 24 d'abril, les noves tarifes per a…
El món de les xarxes socials torna a plorar la mort d’una de les seves protagonistes. Vanessa Konopka, alemanya de 28…
El Port de Segur de Calafell acollirà aquest proper cap de setmana dues activitats de les més importants de l’any…
Nova campanya per promocionar les activitats de dinamització del Mercat del Carrilet que s'estrena coincidint amb el cicle de primavera.…
Esta web utiliza cookies.