L’Ajuntament de Girona acaba de renovar el segell de Ciutats Amigues de la Infància que atorga UNICEF pel període 2021-2025 a aquelles localitats compromeses amb la promoció dels drets de la infància en les polítiques municipals que porten a terme. Es tracta d’un reconeixement que el consistori gironí va rebre per primera vegada el 2016 per quatre anys, i que ara ha tornat a obtenir.
“És necessari que totes les polítiques que s’impulsin des de l’Ajuntament de Girona tinguin una mirada d’infant. Si ho fem així, sempre pensant en l’infant, es prendran unes decisions més encertades per una ciutat més segura i amable per a tothom“, assegura el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran.
La distinció posa en relleu, doncs, la tasca duta a terme pel consistori a través de la regidoria d’Educació i Infància envers els drets dels infants i els adolescents i ha de servir per continuar impulsant el treball pel benestar dels nens i les nenes, defensant els seus drets i fent la ciutat més amable, especialment per als més joves. Un dels requisits per obtenir el segell és tenir un òrgan participatiu, que en el cas de Girona és el Consell d’Infants i el Consell d’Adolescents. Precisament, aquesta tarda tindrà lloc l’acte de cloenda d’aquestes trobades al Teatre Municipal amb les intervencions de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; i del regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran. A l’acte també assistiran el regidor d’Urbanisme i Activitats, Lluís Martí, la regidora de Mobilitat i Via Pública, Marta Sureda, i la regidora de Joventut i Habitatge, Annabel Moya.
Els 57 consellers i conselleres del Consell d’Infants de 17 centres educatius de la ciutat i els 20 del Consell d’Adolescents de 8 centres de secundària presentaran el resultat del seu treball durant aquest curs. Els infants són alumnes de 5è i 6è de primària i els adolescents de 1r i 2n d’ESO, tots ells han representat els seus companys de classe en aquest òrgan de participació.
Els consellers i conselleres s’han reunit periòdicament durant tot el curs i fora d’horari lectiu per anar treballant els temes d’enguany relacionats amb la mobilitat de la ciutat i l’ocupació de la via pública. En concret, els infants han realitzat activitats relacionades amb el modelatge d’un espai públic com és l’espai situat al carrer de Narcís Blanch i Illa amb la plaça de Manuel Vázquez Montalbán, i els i les adolescents han dissenyat una campanya de sensibilització per a l’ús de transports més sostenibles.
Ahir a la nit, un incendi va cremar diversos contenidors al carrer Narcís Monturiol de Vilanova i la Geltrú, causant…
Els sindicats UGT i CCOO han denunciat a través d'un comunicat intents de suborns i de compra de treballadors per…
El Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica ha autoritzat finançar amb un import màxim d'uns 9,24 milions d'euros el…
El campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) està pràcticament buit aquest dimarts al matí. Les facultats, les biblioteques…
El centre comercial Montigalà dona inici a un dels moments més especials de l’any amb la celebració del Dia de…
Els comerciants del centre de Sabadell i els paradistes del Mercat Central respiren una mica més tranquils aquest dimarts després…
Esta web utiliza cookies.