El campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) està pràcticament buit aquest dimarts al matí. Les facultats, les biblioteques i altres serveis estan tancats després de l’apagada elèctrica d’aquest dilluns. Entre les poques persones que hi ha al campus, alguns estudiants que han aprofitat per avançar treballs, algun despistat que no sabia que les classes s’havien suspès fins a les 14.00 hores i algun usuari de Ferrocarrils (FGC) que ha baixat a l’estació de la universitat per arribar a poblacions properes. La previsió del centre és reprendre l’activitat normal a partir de les 14.00 hores, tot i que amb “molta flexibilitat” en les activitats avaluatives, segons ha explicat a l’ACN la vicerectora de comunicació, Virginia Luzón.
Entre les poques persones que hi havia al campus hi eren l’Àlex Batlle i el Pol Muñoz, dos estudiants de tercer de psicologia que han aprofitat la calma del dia a la universitat per avançar un treball. El primer ha arribat a l’Autònoma en FGC, el mateix transport en què ahir es va quedar atrapat. L’apagada el va enganxar tornant cap a Barcelona i el tren en què viatjava es va quedar aturat entre Baixador de Vallvidrera i Sarrià. Diu que la situació va ser una mica “drama” perquè hi havia gent gran i en cadira de rodes. “Es va aturar a les 12.15 hores, vam estar 40 minuts a dins i ens van desallotjar“, ha relatat. Després d’això va fer autoestop i va caminar més d’una hora per arribar a casa. “Vaig trigar entre tres i quatre hores”, recorda.
El seu company tant aquest dilluns com aquest dimarts ha optat pel cotxe per arribar a la UAB des de Palau-solità i Plegamans. Tot i això, explica que normalment fa ús del servei d’autobusos, però que avui no sabia si funcionava amb normalitat. Aquest dilluns va esperar al campus abans d’agafar el cotxe perquè hi havia retencions per sortir de la universitat.
Per la seva banda, Laia Delgado explica que viu a Barcelona i treballa a Barberà del Vallès, i que ha decidit anar en FGC fins a l’Autònoma i des d’allà caminar fins a Barberà perquè confiava més en el servei de Ferrocarrils que en el de Rodalies o d’autobusos. De tornada no sap encara com s’ho farà si els trens de Rodalies continuen sense funcionar, però explica que té l’opció de quedar-se a casa de la seva mare o tornar a fer el mateix viatge que ha fet aquest matí. “No em preocupa tant“, ha reconegut.
Hi havia però algun estudiant que no s’havia assabentat que no hi havia classes. És el cas del Mateu Ll., que ha explicat a l’ACN que havia anat a la universitat convençut que hi havia classe. “No he mirat el correu, i n’havien enviat un“, ha afirmat. Aquest estudiant de quart curs d’economia només té classe dos dies a la setmana i aquest dilluns no va haver d’anar a la facultat. Aquest dimarts, en comprovar que no hi havia classes, ha decidit tornar a Barcelona “a fer ferina des d’una cafeteria“.
La vicerectora de comunicació ha volgut destacar que aquest dilluns “va ser un dia de solidaritat“. Ho assegura pel fet que tant professors, com treballadors com estudiants es van agrupar en cotxes per portar la gent a casa. Ha afegit que també hi havia cotxes que s’aturaven per preguntar la gent que hi havia esperant si necessitaven que els portessin cap a Barcelona.
Hi va haver un reforç de les línies d’autobús que va contribuir a esponjar les acumulacions de gent, tot i que no hi va haver cap incidència. “No vam necessitar cap mesura especial, la gent es va autogestionar prou bé”, ha dit.
Luzón ha valorat que la pandèmia ha permès aprendre moltes coses que es van aplicar aquest dilluns en una nova situació excepcional. “El fet d’haver sobreviscut a una pandèmia ens ha ensenyat com sobreviure a una aturada elèctrica de les magnituds que vam tenir ahir”, ha declarat. Entre d’altres, ha assegurat que la gent ho va viure amb calma i sense entrar “en moments de pànic”.
Després d’un matí sense activitat, la UAB preveu recuperar la normalitat a partir de les 14.00 hores. Tot i això, s’ha demanat al professorat que tingui molta flexibilitat pel que fa a les activitats avaluables, ja que encara es donen problemes de mobilitat, com per exemple al servei de Rodalies.
També es manté la recomanació del teletreball al personal tècnic, de gestió i administració i serveis en la mesura de les seves possibilitats. Luzón ha explicat però que hi havia gent que no tenia electricitat a casa i sí al campus, i per això han anat a la universitat a treballar.
El Servei d'Acompanyament a l'Emancipació i Inclusió Juvenil de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha treballat amb 86 joves durant…
La Catedral de Lleida, al bell mig de la ciutat, ha acollit aquesta tarda una missa solemne per recordar al…
Sis mesos després de la dana al País Valencià, la zona zero es comença a recuperar. Als carrers de l'Horta…
El Partit Socialdemòcrata compleix enguany un quart de segle i ho celebrarà durant el XXI Congrés del partit, els propers…
La 17a edició de la Festa del Mercat a la Plaça girarà al voltant de la moda, centrada també en…
Una dona de 46 anys que depenia d'una màquina que li proporcionava oxigen per a respirar va morir aquest dilluns…
Esta web utiliza cookies.