La disfàgia és una dificultat per empassar aliments o líquids, sovint causada per problemes musculars o neurològics. Es pot tractar mitjançant teràpia de deglució, adaptació de la dieta (aliments més tous o líquids espessits) i, en casos més greus, amb intervencions mèdiques o quirúrgiques.
La unitat de disfàgia de l’Hospital Santa Caterina, de Girona, ha rebut el segell SEORL-CCC “compromesos amb la disfàgia orofaringea” que acredita a tots aquells centres hospitalaris que disposen d’un sistema de cribratge de disfàgia orofaringea (DO) i d’adaptació dietètica pels pacients ingressats en els seus hospitals.
L’acreditació és concedida per la Sociedad Española de Otorrinolaringología y Cirugía de Cabeza y Cuello. Els requisits per optar a l’acreditació són l’existència d’una Unitat de Disfàgia multidisciplinar (la de l’Hospital Santa Caterina es va crear a finals de 2021), un sistema i circuit de cribratge per pacients hospitalitzats i la implementació de dietes específiques per als pacients.
Durant l’any 2024 s’han realitzat a l’Hospital Santa Caterina 134 interconsultes relacionades amb la Disfàgia, mentre que el 2023 van ser 90.
La Policia Local de Blanes (Selva) ha detingut un home que va amagar 38,37 kg de marihuana en el maleter…
El passat 28 de desembre, els habitants de la zona dels Vinyets d'Organyà a Lleida van veure com els Bombers…
La Fiscalia demana 4 anys de presó i 3.000 euros de multa per a un home acusat d'estafar una empresa…
Agroseguro calcula que la pedregada de dissabte a Ponent pot haver afectat prop de 10.000 hectàrees de fruiters al Segrià,…
El Festival Terramar Caixabank de Sitges acollirà aquest estiu per primer cop la Euro-Party, una nit dedicada a grans artistes…
El Servei Català de Trànsit ha informat aquest matí que l'A-2, una de les principals vies d'accés a Barcelona, presenta…
Esta web utiliza cookies.