Categories: Girona

El Teatre Municipal de Girona programa 26 espectacles per al primer semestre del 2021

El Teatre Municipal de Girona ha programat per a la nova temporada, de gener a juny de 2021, un total de 26 espectacles, entre els quals, 11 de teatre, 3 de dansa, 2 de circ, 2 òperes, 4 familiars, 2 musicals i 2 visites guiades. Les entrades ja estan disponibles i de moment només es poden comprar els espectacles de gener a març de 2021. Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; i el programador del Teatre Municipal, Rafel Sánchez.

“Des del govern refermem el nostre compromís amb la cultura, ja que malgrat les incerteses, programem nous espectacles i reprogramem tot allò que s’ha hagut de suspendre per culpa de la pandèmia. Ho vam fer ahir amb la programació de l’Auditori de Girona i avui insistim amb l’activitat al Teatre Municipal”, ha assegurat Ayats, que ha animat a tothom a assistir i a participar del teatre, i ha ressaltat “l’aposta pel Km0, treballant la proximitat i donant suport a les companyies de casa nostra”.

L’equipament ofereix una programació àmplia i de qualitat. S’han escollit espectacles amb artistes de renom com Julio Manrique i Mireia Aixalà amb l’obra Una història real (19 de febrer), Carmen Gallardo amb Rey Lear (26 de març) o Verónica Forqué amb Las cosas que sé que són verdad (28 de març); amb dramaturgs com Pau Miró o Marc Rosich i amb direccions com Ricardo Iniesta, Iñaki Rikarte amb Solitudes (24 de gener), Jokin Oregi o Rosa Díaz- “La Rous”.

Enguany també s’aposta pels espectacles de Km0 com són El comediant de Marcèl Tomàs (22 de gener), Ventura de la parella celranenca David Planes i Meri Yanes (7 de febrer), Plomes i Reclams de les gironines Elena Martinell i Glòria Garcès (14 de febrer) i The Chopping (31 de gener) escrita i dirigida per Anna Hidalgo i interpretada per Mireia Vallès i la jove Nora Ylla.

Aquesta temporada es manté el compromís amb l’òpera i l’actualitzada Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell reconvertida en la Fundació Òpera Catalunya, que continua amb la presència del Cor Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès. Les òperes de la temporada són Tosca de G. Puccini (14 de març) i Aida de Verdi (7 de maig).

El teatre també serà escenari de l’espectacle Estat d’emergència (9 de maig) de La Producció Nacional de Circ de la Generalitat de Catalunya, que es durà a terme per tot el territori. Seguin en l’àmbit del teatre, l’equipament acollirà la 25a creació de l’Ateneu Popular 9 Barris i el seu Circ d’hivern que porta  per títol Fins i tot la foscor (Even the Darkness) (即使是黑暗) (28 de febrer).

Pel que fa a la dansa, s’han concentrat 3 espectacles a finals de maig: Trama (16 de maig) de Roser López Espinosa, No sin mis huesos de la companyia internacional Iron Skulls (21 de maig) i la 12a edició de l’espectacle de dansa solidària per Càritas Dansem (15 de maig).

Des de l’equipament se celebrarà el dia internacional del Teatre, que té lloc el 27 de març, amb la proposta “C.A.M.E.S. Comèdies Auditives en Moviment Espontani i Sensitives”, una visita amb audioguia a les entranyes del teatre amb dos personatges molt especials de la companyia Escarlata. Aquest projecte compta amb la col·laboració de La Xarxa Transversal.

Com a novetat, en l’àmbit familiar, es proposen dos espectacles de gran format per a tota la família a l’escenari del Teatre Municipal: La faula de l’esquirol (21 de febrer) de la Cia de comediants La Baldufa (Premio Nacional de Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud 2020) i Camí a l’escola (2 de maig) de la companyia lleidatana Campi qui pugui. Aquest darrer espectacle compta amb un conveni amb l’associació Sur le Chemin de l’ècole i està basat en el film-documental que porta el mateix títol. Es mantindrà una representació a l’auditori de La Mercè ¿Por qué lloras Marie? (14 de març) i la 6a edició dels tallers familiars “Posa en moviment les teves emocions” enguany a càrrec d’El despertador – Coaching i recreació personal.

Dos musicals clouen la programació: Wonderland (5 de març) de l’Escola de Música Moderna de Girona i La Balada del Sabater d’Ordis (30 de maig) versionada pel músic Carles Coll.

Alguns dels espectacles programats, concretament 8, són propostes que s’havien posposat de la programació del 2020, a causa de les restriccions decretades per frenar la COVID-19. Les entrades es poden adquirir pels canals habituals, la web del Teatre Municipal, a http://www.girona.cat/entrades i a les taquilles del Teatre, dimecres i divendres de 13 a 15 h (excepte festius) i excepcionalment els dies 17, 22 i 29 de desembre i 5 de gener obert de 13 a 15h.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Desarticulat a Montblanc un grup criminal que distribuïa droga al Camp de Tarragona

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat a Montblanc un grup criminal dedicat a distribuir cocaïna, haixix…

6 minuts fa

Manresa convoca el 10è Premi del Consell de les Persones Grans

L’Ajuntament de Manresa ha obert la convocatòria per a la presentació de candidatures de la …

8 minuts fa

Campanya de conscienciació contra la venda de «vàpers» a menors a Pineda de Mar

Les cigarretes electròniques, conegudes també com a «vàpers», s’estan convertint en una porta d’entrada al…

48 minuts fa

El Casal d’Estiu de Constantí comença les activitats amb més d’un centenar d’infants inscrits

Aquest dimarts 25 de juny ha donat el tret de sortida al Casal d’Estiu Municipal,…

52 minuts fa

ERC vol augmentar fins a 4 euros el recàrrec turístic a Barcelona

Esquerra Republicana de Barcelona vol augmentar fins a 4 euros el recàrrec turístic per persona…

53 minuts fa

Dos detinguts per apunyalar un gos i llençar-lo encara viu en una bossa

Agents de la Policia Nacional han detingut dos homes, de 40 i 48 anys, com…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.