Com sempre que acaben les Festes de Nadal, coincidint amb el primer dia laborable en què es recupera la normalitat, toca desmuntar tots els vestigis que puguin recordar la seva celebració. Per això, avui dilluns s’ha procedit a desmuntar un dels seus ingredients centrals més tradicionals que ens ha estat acompanyant durant més d’un mes. Es tracta d’un dels més emblemàtics i apreciats per petits i grans: el Pessebre Monumental.
Com ja sol ser habitual, ha significat un dels punts d’interès visitat tant per la ciutadania blanenca com pels nombrosos visitants que s’han acostat a la ciutat durant aquests dies. No es pot concretar quants han estat, però el que sí que es pot afirmar és que durant els 37 dies que ha estat instal·lat al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial, el regalim de persones que s’hi ha acostat per admirar-lo ha estat constant.
Especialment coincidint amb les dates i esdeveniments assenyalats, festius i caps de setmana, però també els dies laborables. Principalment perquè un dels seus atractius era poder veure un llançament de focs singularment reproduït gràcies a l’enginy dels dos col·lectius que, un any més, s’han encarregat de dissenyar-lo i muntar-lo: l’Agrupació Pessebrista de Blanes i l’Institut Serrallarga.
I és que enguany el 25è Pessebre Monumental de l’Ajuntament de blanes, organitzat amb el suport de l’entitat i el centre educatiu, estava dedicat al 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici. Per reproduir l’espectacle de llum i color, es va optar per fer un Diorama on el seu element més destacat era precisament la simulació d’una nit de focs a través d’un elaborat muntatge que es posava en marxa accionant un botó a l’abast del públic.
L’espectacle pirotècnic es disparava sobre la Roca de Sa Palomera que dominava el muntatge nadalenc, envoltada del mar Mediterrani i vorejada per les platges de S’Abanell i la Marina a un costat, i la del Centre de Blanes a l’altre costat del conjunt rocós. És justament sobre la sorra de les platges que s’hi havien instal·lat les populars figures del Pessebre, emmarcades per un skyline dels edificis de Blanes.
En primer terme s’hi podia veure el Portal de Betlem, on hi havia l’escena del Naixement, mentre que la resta d’escenes estaven repartides a la part del muntatge del diorama on s’hi havia dipositat sorra real per donar encara més veracitat. També s’havia pintat la zona que simulava ser el mar Mediterrani amb pintura brillant per fer major sensació que es tractava d’aigua.
Per completar el muntatge, es van instal·lar diversos plafons explicatius a l’exterior del recinte, on s’explicava la història del certamen pirotècnic, destacant sobretot els seus orígens, és a dir: perquè es va decidir que la singularitat de Blanes respecte d’altres poblacions seria aquest concurs. I és que les primeres referències arrenquen l’any 1891, quan un destacat escriptor d’origen local, Josep Alemany, ho va anotar en el seu diari personal.
Més de 600 infants de 4t i 5è de Primària de quinze centres educatius i del Centre d’Educació Especial Montserrat…
Aquest dissabte, 31 de maig, la ciutadania podrà participar en la plantació comunitària a la nova illa verda de Pubilla…
La modificació de les condicions laborals de la Policia Local i l’aprovació d’una nova ordenança municipal de convivència ciutadana són…
La reunió preparatòria de la Conferència de Presidents de Barcelona del 6 de juny ha acabat sense acord en l'ordre…
Una dona ha caigut d'un cinquè pis aquest migdia a Reus, provocant una gran consternació entre els veïns. La víctima…
Els joves de l’Arrel-Fòrum de les Adolescències han fet balanç de la feina feta aquest curs en l’audiència pública celebrada…
Esta web utiliza cookies.