S’estrena el documental “Memòries del barri de Montolivet”

Urbanitzat entre els anys 1951 i 1956, el barri de Montolivet, també anomenat Sant Pere Màrtir, és un dels més singulars de la ciutat. Situat a la vessant nord-est del volcà de  Montolivet, va néixer seguint el projecte dels arquitectes Joaquim M. Masramon i Ignasi  Bosch, que van aixecar l’església, una plaça porxada i un conjunt de més de 330  edificacions residencials que segueixen l’esquema de ciutat jardí.

Les cases, principalment unifamiliars i unides de dues en dues, estan distribuïdes enmig d’una xarxa viària que destaca pels seus vials estrets, d’una sola direcció, rasants inclinats i desnivells pronunciats que es gestionen mitjançant zones enjardinades i nombroses escalinates.  

El documental “Memòries del barri de Montolivet” està basat en el treball “El barri de Sant  Pere Màrtir i la seva integració a la ciutat” d’Anna Escarpenter i Pau Llimona i entrevista a  una vintena de persones que han viscut o bé han tingut relació amb aquest barri que es va construir fa més de seixanta anys. El documental, realitzat per Zeba Produccions i de 43 minuts de durada, se centra en la singular construcció d’aquest sector d’Olot, així com en els records de les persones que hi estan o hi varen residir.  

L’Associació de Veïns de Montolivet ha col·laborat estretament amb Zeba Produccions per tal de tirar endavant aquest documental que s’estrena el pròxim dimarts 12 de desembre a les 19 h a Cines Olot. Les entrades per a la sessió ja es poden reservar, de  forma gratuïta, a la pàgina web https://www.cinesolot.cat/.

“Memòries de…”  

El de Montolivet s’inclou en la sèrie “Memòries de…” que produeix l’Ajuntament d’Olot amb  l’objectiu de recuperar la memòria històrica de la ciutat. Els 25 anys del Consorci d’Acció  Social de la Garrotxa que es va poder veure la setmana passada i que aquests propers  dies s’emetrà per Olot Televisió és l’últim dels treballs que han entrat a formar part de la  col·lecció que ja ha fet memòria dels 70 anys de l’aiguat d’Olot, la “Guerra Civil a la capital  de la Garrotxa”, “Quan anàvem a Marina”, “Aquells meravellosos 60”, la creació i evolució  del barri de Sant Roc, els 60 anys de la Fira del Dibuix, la història de les Festes del Tura, el centenari de la Unió Esportiva Olot o els cinquanta anys de l’Institut Montsacopa.

Tags: Olot
Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Balaguer inaugura una nova edició de Fira Q

Fira Q se celebra els dies 26 i 27 d’abril, de 10 del matí a 9 del vespre, al pavelló…

2 hores fa

Iniciades les millores del sistema de climatització del LAUEsport

El centre esportiu LAUEsport ha començat aquest divendres amb les reformes per millorar les condicions climàtiques de les instal·lacions. La…

2 hores fa

Barcelona lliura 47 pisos públics per a persones grans a l’Eixample

L'Ajuntament de Barcelona ha lliurat aquest dissabte 47 pisos públics per a persones grans a l'Illa Germanetes, al barri de…

3 hores fa

Santa Coloma presenta la nova contracta de neteja

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Mireia González, ha presentat aquest matí a la Plaça de la Vila la nova contracta de…

3 hores fa

Els militants d’ERC Barcelona decideixen: Baró o Camacho

Els militants d'ERC a Barcelona estan votant telemàticament des de les 10 del matí per escollir la nova direcció de…

3 hores fa

VÍDEO | Un incendi crema en una industria de Can Tunis

Aquest matí, a les 11.33 h, els serveis d’emergències 112 ha rebut l’alerta d’un incendi en una gran pila de…

3 hores fa

Esta web utiliza cookies.