Aquest 2024 la celebració del dia central de la Festa Major de Blanes, el 26 de juliol, quan s’escau la festivitat de la seva patrona Santa Anna, ha tingut una cirereta del pastís molt especial. Tenint en compte que l’acte central del cicle festiu són les nits del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, no és d’estranyar que un altre dels plats forts festius en aquest municipi sigui una altra activitat on la pólvora és l’ingredient indispensable: el correfoc.
Els encarregats de dur-lo a terme van ser els i les membres de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, que no va decebre els i les fidels seguidores d’aquesta activitat festiva. Prova d’això va ser l’autèntica gernació de públic que va anar seguint el correfoc al llarg de tot el seu recorregut, que transcorre pels carrers del nucli històric del municipi, envaït per llum, pólvora, percussió i tabalades.
Abans de res, el grup de percussió de la colla blanenca va arrossegar el públic que hi havia pels carrers fins al punt de sortida, la cruïlla del Carrer Ample amb l’Arc dels Copatrons, on s’hi van arraulir els diables blanencs, comptant amb el suport de les colles ‘Les Gàrgoles de Foc’ de Banyoles i ‘Els Cremats’ de Sils. Les tres colles fent pinya van propiciar una activitat més que adequada per culminar la jornada de Santa Anna.
Circuit del Correfoc pel nucli històric de Blanes
Després d’incendiar l’entorn de l’Arc dels Copatrons, el circuit va continuar pels carrers Jaume Ferrer, Raval, Travessa de Raval, Plaça Sagrada Família, els carrers Salut i Jaume Ferrer i la Plaça Solidaritat. Des d’aquí va girar per la Rambla Joaquim Ruyra, que amb la seva amplitud propicia poder gaudir del correfoc de manera més còmoda, i va girar pel Carrer Valls, Carrer Ample en contra direcció i el Carrer Nou.
Després de pujar aquest darrer vial, el correfoc va desembocar, tal com és tradicional, a la Plaça de l’Església, on els diables havien estat penjant una gran profusió de material pirotècnic. Les colles van anar fent diverses enceses, acompanyades per les bèsties que també vomitaven artefactes d’artifici: el grill, la llegona, la dragona i l’escorpora. El grande finale que tothom esperava va ser l’espectacular castell de focs situat al cap de munt del campanar de l’Església Santa Maria, que va aportar color, llum i soroll al cel nocturn.
El comú d'Ordino organitzarà una fira sobre el vermut per dinamitzar els pobles de la part alta de la parròquia.…
Sant Jordi torna, aquest any amb la previsió de vendre més de set milions de roses. La diada, que cau…
Una persona ha resultat ferida greu per arma blanca en el transcurs d'una baralla que ha tingut lloc aquest Dilluns…
La diada de Sant Jordi és una de les que més aboquen la ciutadania al carrer encara que sigui una…
La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha activat aquest dimarts al migdia l'escenari 1 d'emergència de la presa de Rialb dins…
Autors i autors locals de Viladecans, com David Encarnación, Noelia Toré, i Ester Corrales, han presentat els seus llibres entre…
Esta web utiliza cookies.