Antoni Navarro: “Estem avançant en els tràmits per construir un nou geriàtric a Llagostera”

-Esgotada la primera part del mandat, fortament protagonitzada per la pandèmia de la Covid-19, com valora aquests dos anys de legislatura al capdavant de l’Ajuntament de Llagostera?

Han estat dos anys francament difícils que van començar amb el temporal Glòria de començaments del 2020 i han continuat amb una pandèmia que, tot i a la baixa, deixarà seqüeles importants. La repercussió ha estat molt important a tots nivells, no només en l’àmbit econòmic. A la reestructuració econòmica necessària per atendre necessitats sobrevingudes cal afegir el fre a activitats socials, culturals i esportives que ajuden a la cohesió entre la població. Afortunadament, l’esperit solidari i col·laborador de molts llagosterencs i llagosterenques ha ajudat a mantenir aquesta cohesió social.

-La sotragada econòmica provocada per la crisi sanitària ha estat molt forta. Quina és la salut econòmica de l’Ajuntament de Llagostera i la dels vilatans i vilatanes del municipi?

Efectivament, la planificació econòmica s’ha vist alterada durant tot aquest període. Vam iniciar el mandat amb un pressupost que no era el nostre i amb molt poc marge de maniobra i, quan vam fer el pressupost del 2020, es va haver de modificar per ajudar les persones i els comerços afectats per la crisi econòmica producte de la pandèmia. Malgrat tot, cal dir que l’economia de l’Ajuntament està molt sanejada, per la qual cosa, malgrat la migradesa de recursos, podem abordar projectes molt ambiciosos i necessaris per a la població, com avançar en la proposta d’un nou geriàtric, arranjaments a la trama urbanística, ajuts de caràcter social, solucions al problema de l’habitatge…

-Quines mesures ha plantejat l’Ajuntament per reactivar l’economia de Llagostera?

Les mesures, a curt termini, han d’anar encaminades a atendre a les necessitats urgents, en formes d’ajuda de caràcter social i d’ajudes al comerç local. També des de la regidoria de Promoció Econòmica es dona suport i estem al costat d’aquelles persones que s’han trobat sense treball, organitzant cursos i mantenint activa la borsa de treball. Un altre aspecte al qual dediquem tots els nostres esforços és a ajudar els emprenedors i a ampliar les zones industrials per pal·liar una mancança endèmica que provoca que una part molt important de la població s’hagi de desplaçar a altres municipis per treballar.

-Quins seran els projectes prioritaris en la segona part del mandat?

Hem de continuar projectes necessaris per al futur de Llagostera. Un de molt important és avançar en els tràmits que ens permetin construir un nou geriàtric, de nova planta, atès que no és possible fer una reforma en un edifici que té moltes mancances i poc funcional. També mantindrem les converses que suposaran la construcció d’un nou CAP, ampliat de tal manera que puguem incrementar el nombre d’especilitats quan sigui possible. El compromís per part del Departament de Salut és ferm i mantindrem la relació fluida que ens faci arribar a bon port.

Durant aquest període, esperem poder recepcionar les urbanitzacions de la Canyera i Font Bona. Estem al final d’un llarg període de bona feina feta durant anys i no crec que hi hagi cap impediment perquè s’arribi a recepcionar. Ens agradaria que aquest camí, llarg i costós, l’emprenguessin els propietaris de la darrera urbanització sense legalitzar, tot i que en aquests moments no s’ha avançat gens.

Totes aquestes actuacions no han de deixar de banda els compromisos amb les persones, no només per atendre a necessitats econòmiques, sinó per avançar en un dels objectius bàsics de l’equip de govern: el foment de la participació i la recuperació de l’interès per la política a tot nivell, trencant amb la desafecció general.

Està previst també que a partir de desembre d’aquest any s’ampliï la recollida porta a porta a tres urbanitzacions més i a un total de cinc veïnats, els petits, i es milloraran les àrees de contenidors als veïnats grans i a dues urbanitzacions, on s’implantarà el control d’accés als contenidors. Amb aquestes mesures esperem millorar la recollida selectiva i la reducció de residus.

-L’Ajuntament ha aprovat de manera inicial el nou reglament de participació ciutadana. Quins canvis s’han plantejat respecte del reglament anterior?

El reglament de participació que teníem era de fa uns 20 anys i, tot i ser molt ambiciós, havia quedat desfasat. El que aconseguim amb aquest nou reglament, a més d’adaptar-nos a les noves lleis de participació, és donar força als consells sectorials, a les consultes populars i en definitiva facilitar la comunicació i participació entre la nostra administració i la ciutadania.

-Al mes de juliol va entrar en funcionament el nou aparcament públic del nucli antic. Com està funcionant?

N’estem contents. Des de bon començament, ens vam plantejar solucionar el tema dels aparcaments a Llagostera, especialment al voltant del nucli antic. L’espai escollit era ideal per acomplir aquest objectiu. Hem intentat compaginar la necessitat d’espai amb la sensació de seguretat i tranquil·litat dels veïns, i s’ha fet tot el possible per reduir aquest impacte. Els beneficis per al conjunt de la comunitat, però, crec que compensen les possibles molèsties. El pàrquing està ple i els problemes d’aparcament que manifestaven els habitants de la zona s’han vist pràcticament resolts.

L’Ajuntament ha obert una línia de subvencions per al foment de l’agricultura i la ramaderia ecològica a Llagostera. Quines altres accions s’estan duent a terme per lluitar contra el canvi climàtic?

De fet aquesta subvenció es dóna des de fa anys i va sorgir d’una moció presentada pel grup d’ERC l’anterior mandat. El llistat és llarg. Entre d’altres, al llarg del 2022 instal·larem plaques fotovoltaiques a les dues llars d’infants municipals com una de les accions previstes del PUOSC 2020-2024 i, si disposem dels recursos humans i econòmics, engegar almenys un projecte de comunitat energètica d’autoconsum que abasteixi edificis o equipaments municipals i que ens ajudi a pal·liar els dèficits energètics en aquelles llars que pateixen pobresa energètica. També la redacció del nou PAESC que definirà tot un seguit d’accions a desenvolupar durant els propers anys.

Com ha anat la temporada turística d’estiu?

A Llagostera la temporada turística comença al mes de maig i s’allarga fins a principis d’octubre. Segons les dades que tenim d’atencions a les oficines de turisme, l’afluència de turistes és molt semblant a la del 2019, superant doncs els efectes causats per la pandèmia. Les rutes de senderisme, la bicicleta, la gastronomia i també les compres son els principals atractius que tenim per al turisme.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Se celebra la primera sessió del Consell Municipal de Salut Pública de Vilafranca

Dijous passat 30 de maig es va reunir per primera vegada el Consell Municipal de Salut…

13 minuts fa

Sant Pere de Ribes posa en marxa un servei de canguratge

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes posa en marxa a partir del 22 de juny…

22 minuts fa

Es presenta a Reus el Rally Catalunya – Costa Daurada Legend 2024

La plaça de la Llibertat de Reus ha acollit avui la presentació del nou Rally…

23 minuts fa

Què és IDIADA? L’empresa del Penedès, en part, propietat de la Generalitat

Applus+ IDIADA és una de les majors empreses de la indústria de l'automòbil: té 2.400…

25 minuts fa

L’Agenda 2030 aterra al Pla Estratègic de Cultura de Tarragona

Les xerrades del Pla Estratègic Tarragona Cultura es reprenen aquest dijous 6 de juny a…

34 minuts fa

El Faustina d’Altafulla vol convertir-se en un festival de referència en microteatre al territori

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla i El Faustina han presentat aquest migdia la…

38 minuts fa

Esta web utiliza cookies.