La Vila de Montblanc és un dels municipis catalans amb un patrimoni medieval més destacable del país.
Fins ara, la capital de la Conca de Barberà havia realitzat un esforç molt notable en la conservació i restauració del patrimoni religiós amb esglésies com Santa Maria o Sant Miquel i, també, del patrimoni militar on destaca la monumental muralla, una de les icones de Montblanc.
Segons ha informat l’alcalde Josep Andreu “ara cal que Montblanc faci un nou esforç per rehabilitar el patrimoni civil de gran valor que té la vila”. L’alcalde també ha afegit que aquest esforç, a diferència de les restauracions que s’han fet fins a dia d’avui, cal “que sigui combinat entre iniciativa pública i privada”.
Segons s’ha informat avui, en les properes setmanes, s’estudiaran i comprovaran l’estat d’importants palaus com els del Castlà, Cervelló o Reial. Segons la roda de premsa realitzada aquest dijous, Montblanc comptava amb una dotzena de palaus destacables. Alguns d’ells es troben rehabilitats com el Palau dels Alenyà o el Casal dels Josa. A partir d’ara, l’ajuntament està realitzant un inventari per conèixer, millor, com eren altres palaus presents a la vila, alguns, encara molt desconeguts.
Una de les descobertes més importants, ha estat el Palau present a la Plaça Major i que algunes fonts apunten que podria ser l’autèntic palau Reial de Montblanc o bé, com indica l’historiador Jaume Felip, seria el Palau de la família dels Cervelló. Aquest palau mostra restes arqueològiques destacables com un joc d’arcs gòtics, enteixinat medieval o part del pati gòtic. Malgrat el mal estat del palau, amb una intervenció minuciosa es podria recuperar una de les peces més destacades del Montblanc medieval.
Per altra banda, també s’ha estudiat detalladament les restes arqueològiques del Palau del Castlà, obra renaixentista datada del 1563. El Palau situat a la plaça de Sant Miquel, en millor estat de conservació que l’anterior, és una obra de gran valor per ser un dels primers palaus renaixentistes del país, un estil arquitectònic pràcticament inexistent a la vila.
Finalment, segons apunten fonts de l’ajuntament, durant les properes setmanes s’aniran inventariant i avaluant altres palaus de la vila que actualment es troben en diferents estats de conservació. Difícilment, es tornarà a realitzar una descoberta com la que han suposat els dos anteriors edificis, tanmateix es destaca la necessitat «de posar en valor tot aquest patrimoni civil que sempre ha tingut un paper secundari davant de la muralla i el patrimoni religiós».
Port Tarragona compta des de l’any 2002 amb diversos equips de control atmosfèric amb l’objectiu de vetllar per la qualitat…
El Moll de Costa de Port Tarragona és un dels epicentres de la programació de Tarraco Viva durant els dos…
El concurs Ciutat de Granollers de Creació de Jocs de Taula arriba enguany a la 18a edició amb xifres rècord…
Després de més d'un mes desaparegut, el jove Louenn Caous continua en parador desconegut i els seus pares han demanat…
Una dona de 73 anys ha mort aquest migdia en un tràgic accident a la parròquia de Petán, a la…
Amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia que se celebra cada 17 de maig, la conselleria d'Igualtat, Feminismes i…
Esta web utiliza cookies.