Roses de la floristeria Gras de Terrassa. Foto: Júlia Ponsa.
La ciutat de Terrassa te molt potencial i cada vegada més és un pol d’atracció turística per a gent tant de dins com de fora la comarca. Edificis modernistes, fires conegudes arreu del país i esglésies considerades patrimoni de la humanitat la consoliden com a una ciutat idònia per a visitar i escapar del bullici de grans capitals.
En un dia tan assenyalat com avui, la Diada de Sant Jordi, Terrassa torna a treure pit i evidencia que tot i no ser la capital del país, el desplegament que hi ha per Sant Jordi és cada vegada més notori. En aquest sentit, centenars de parades de llibres i roses inunden el centre i la perifèria de la ciutat egarenca, a més d’oferir al llarg del dia visites al patrimoni de la ciutat i actuacions per part de diferents agrupacions de cultura popular.
Tot i que el temps és incert, de moment, els terrassencs i terrassenques es poden considerar afortunats, ja que malgrat la baixada de temperatures el sol va traient al cap de forma intermitent.
Des de primera hora del matí els més matiners i matineres ja han sortit de casa per a fer-se amb la seva rosa. Els més tradicionals, ho tenen clar: la rosa ha de ser vermella. D’altres, però, la prefereixen blanca, groga, blava o, inclús, multicolor. Alguns han acudit a la seva floristeria de confiança i d’altres, a alguna de les moltes paradetes al carrer. A més, la gran majoria de parades són d’alguna entitat, ONG o centre educatiu, per la qual cosa comprar una rosa permet col·laborar i, en definitiva, ajudar de forma altruista.
Per exemple, és el cas de la paradeta del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Terrassa (CAAD), que a més d’oferir roses naturals i en forma de llaminadura, també ofereix galetes i accessoris pels amics peluts, punts de llibre fets a mà o clauers. “Comprar una rosa a una parada com aquesta permet aportar el teu granet de sorra a fer que els gossos i gats del CAAD Terrassa estiguin en millors condicions”, afirma la Susana, voluntària de la Protectora.
Així mateix, i tal com marca la tradició, Sant Jordi no és Sant Jordi sense llibres. En aquest sentit, els centres neuràlgics de la ciutat on es concentren més parades de llibres són a l’emblemàtica plaça Vella, el Raval de Montserrat, el carrer Major i el carrer de la Font Vella, d’entre altres. De fet, ben aviat al matí ja hem pogut veure com la plaça vella s’omplia de gent comprant llibres però a mida que avançaven les hores i el cel deixava clar que avui no deixaria caure cap gota d’aigua el nombre de ciutadans ha augmentat exponencialment.
Aglomeracions de gent il·lusionada perquè per a molts “avui és el dia més bonic de l’any”; i els paradistes, per la seva banda, no donen l’abast atenent les peticions dels lectors més indecisos. I tot i que el ventall literari és exageradament ampli en quant a gèneres i públic, pels terrassencs, una de les novetats literàries que està previst que faci record de vendes és la novel·la “Aprendre a esquivar les bales”, del periodista Xavi Coral, a qui des del Diari La Ciutat vam poder entrevistar en primícia recentment.
L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’organisme que gestiona els centres educatius de titularitat municipal de la ciutat, obre el…
Aquesta tarda ha tingut lloc al Teatre Municipal Orfeó Canongí una nova edició de la concessió de distincions de Mèrit…
Un ciclista de nacionalitat britànica i 40 anys ha mort aquest dissabte mentre participava en la popular prova cicloturista Mallorca…
El Cine París de Solsona ha tornat a aixecar la persiana aquest dissabte després que l'any 2020 es veiés obligat…
L'aventurer i presentador de televisió Jesús Calleja ha estat vist passejant pels carrers de Salou, una de les destinacions turístiques…
L'incendi que aquest dissabte ha cremat una gran pila de ferralla en una indústria propera a l'estació de mercaderies de…
Esta web utiliza cookies.