Terrassa

El xef amb estrelles Michelin, Artur Martínez, reobre local a Terrassa

El xef terrassenc Artur Martínez reobre la tasca “El Buen Gusto” a l’antic bar fundat pels seus avis i que més tard es va transformar en el restaurant El Capritx

La tasca El Buen Gusto, situada al carrer del Pare Millán de Terrassa, té al seu darrere tres generacions de cuiners. Tal com diu la seva pàgina web “tres generacions al servei de l’autenticitat i de la passió pel nostre ofici”. I és que l’origen d’aquest local es remunta a l’any 1952, quan els avis del xef van fundar un bar modest que servia cuina tradicional.

A inicis dels 70 van començar a reorientar el negoci fent també menjars per a emportar; i no va ser fins a l’any 2002 que el bar de barri es transformà en El Capritx, un restaurant sota la direcció del xef Artur Martínez i el seu germà Juanjo que l’any 2010 van aconseguir entrar a l’Olimp de la cuina internacional assolint la seva primera estrella Michelin.

La carrera d’èxit del xef continuava avançant a passos accelerats i Martínez va decidir obrir el restaurant Aürt a Barcelona, el qual també compta amb una estrella Michelin. Malgrat que el xef va intentar recuperar l’espai com a taverna l’any 2020, després que hagués estat anys inactiu, la pandèmia i el confinament van estroncar els seus plans.

Antic bar “El Buen Gusto”. Font: Tasca El Buen Gusto

Ara, però, la Tasca “El Buen Gusto” torna amb forces i energia renovada, i des de fa poc més d’un mes ha reobert les portes oferint sopars de dimecres a dissabtes a la nit i dinars els dissabtes i diumenges al migdia.

La cuina que ofereix la tasca és un homenatge a la seva història i arrels i, tal com diu la seva filosofia, aposten per “una gastronomia en perill d’extinció”. En la seva carta de tapes variades, originals i alhora tradicionals hi podem trobar el trinxat del Vallès, fet a base d’ingredients de la comarca, a més d’autèntiques patates braves, broquetes morunes o croquetes casolanes de pollastre a l’ast (tot un emblema del restaurant).

Ahir al migdia, el mateix alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, es va apropar a la tasca del xef Artur Martínez acompanyat del tinent d’alcalde Maise Balcells i Xavier Cardona. A través de les seves xarxes socials, Ballart afirmava que “l’Artur, un terrassenc convençut, és dels que reivindica la gastronomia de qualitat i proximitat fent una aposta decidia per recuperar el nostre patrimoni culinari“.

Júlia Ponsa

Graduada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialitzada en periodisme cultural i de societat. Encarregada de la cobertura de l’actualitat del Vallès Occidental.

Missatges recents

Sabadell torna a obrir les fonts ornamentals

Avui es posen en marxa part de les fonts ornamentals de Sabadell, que la ciutat ha pogut recuperar un cop…

17 minuts fa

El Nàstic inicia una campanya de descomptes per omplir el Nou Estadi a l’últim partit de lliga

El Nàstic de Tarragona ha estat el focus de la polèmica aquesta setmana amb la sorpresiva destitució de Dani Vidal.…

27 minuts fa

2 detinguts i més de 50 identificats a Lleida en el dispositiu contra la multireincidència

Una quarantena d'agents dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Lleida han detingut aquest divendres almenys dues persones i…

27 minuts fa

Badalona inverteix 4 MEUR per reformar el camp de futbol de Pomar

L’Ajuntament de Badalona invertirà aproximadament 4 milions d’euros per fer una reforma integral del camp de futbol de Pomar. Aquesta…

34 minuts fa

Augmenten els detinguts en el dispositiu contra la reincidència al Camp de Tarragona

El macrodispositiu contra la reincidència fet a les principals poblacions del Camp de Tarragona s'ha saldat amb almenys deu detinguts.…

38 minuts fa

Altafulla escolta ofertes per executar els projectes de la Plaça dels Vents i l’Oficina de Turisme

L’Ajuntament d’Altafulla ha fet públic l’anunci de licitació del contracte d’obres per a l’execució del projecte d’urbanització de la Plaça…

51 minuts fa

Esta web utiliza cookies.