Per altra banda, els organitzadors del Carnaval, liderats per la Cofradia La Mascarada, s’han defensat indicant que el Carnaval és un espai per a la irreverència i la transgressió, i que l’objectiu d’aquesta imatge és, precisament, provocar i desafiar les convencions socials, com s’espera en una festa com aquesta. Mingo Ferrán, membre de la comparsa, ha assegurat a Antena 3 que “el Carnaval de Terrassa sempre ha estat un reflex de la diversió i la llibertat d’expressió”, i afegeix que l’elecció del cartell es va fer mitjançant una votació pública, on aquesta imatge va ser la més votada entre les 11 propostes presentades.
Tot i les crítiques, l’autor del cartell, que ha preferit mantenir el seu anonimat, ha explicat que la seva intenció mai va ser ofendre ningú. En canvi, considera que el Carnaval és un espai per a la diversió i la reflexió, i que la seva obra només pretén aportar una visió diferent i provocadora.
Però la polèmica no ha quedat limitada als àmbits religiosos. Alguns veïns de Terrassa, en converses espontànies pel carrer, s’han mostrat a favor de la irreverència del cartell, assegurant que “al Carnaval tot s’hi val” i que la intenció de la imatge és fer riure i escandalitzar de manera lúdica. Tanmateix, altres han expressat el seu rebuig per considerar que la representació d’un bisbe en aquesta posició és indignant i despectiva, tal com informa també Antena 3.
El debat sobre el cartell ha obert una conversa més àmplia sobre els límits de la llibertat d’expressió en una festa popular, on la provocació i la sàtira són elements essencials. Així, mentre uns celebren l’esperit irreverent del Carnaval, d’altres criden a un respecte més profund per les creences religioses. La festa, però, començarà el 27 de febrer i es perllongarà fins al 5 de març, una cita que seguirà tenint lloc enmig de la polèmica generada per aquest cartell tan provocador.