El Servei de Ciutadania de l’Ajuntament de Terrassa ha organitzat, com a prova pilot, dues sessions d’acompanyament per a famílies reagrupades o bé persones que es troben en procés de reagrupament familiar. La primera ha tingut lloc aquest dimecres al matí a la Biblioteca Central i dilluns vinent, dia 14, es tornarà a fer de 18 a 20 h. En total, hi participaran una quarantena de persones que podran resoldre dubtes i compartir inquietuds sobre aquest procés que sovint esdevé llarg i feixuc.
Aquestes formacions neixen de la necessitat detectada arran d’unes entrevistes que es van realitzar al llarg del mes de maig del 2021 a 60 persones que havien iniciat els tràmits de reagrupament familiar del gener de 2020 al març de 2021. L’objectiu va ser conèixer el perfil d’aquestes noves persones residents a la ciutat, així com les necessitats que podien tenir, per tal de poder-les acompanyar de forma integral.
La majoria de les persones sol·licitants són homes
Arran de l’estudi realitzat a les persones que iniciaven el procés de reagrupació familiar en aquest període, s’observa que el 72,9% de les persones enquestades són originàries del Marroc, un 8,5% són originàries del Pakistan i un 6,8% del Senegal. La resta de nacionalitats que han iniciat tràmits de reagrupament familiar durant l’any 2020 són originàries de l’Índia (5,1%), Colòmbia (1,7%), Equador (1,7%), Mèxic (1,7%) i República Dominicana (1,7%). Una altra dada que s’extreu de l’estudi és que de forma majoritària les persones que sol·liciten el reagrupament familiar són homes i representen el 84,7%, mentre que el 15,3% restant són dones.
Enguany ha estat un any complicat per a les sol·licituds de reagrupament, i és que el 70% de les persones que van iniciar els tràmits durant els diferents mesos de l’any 2020 encara no han pogut reagrupar a les seves famílies a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Per exemple, la majoria de les persones entrevistades originàries del Marroc s’han trobat que, malgrat la resolució ha estat favorable, les fronteres es troben tancades i no han pogut completar el procés.
Crear vincles amb la ciutat d’acollida
El reagrupament familiar és el procés que inicia una persona estrangera (amb autorització de residència i treball) per tal de reunificar els membres familiars de primer grau que es troben en un país extracomunitari. El Servei de Ciutadania de l’Ajuntament acompanya i assessora a totes les persones que ho necessitin de forma individualitzada i, ara, mitjançant sessions com les programades aquest mes de juny. D’aquesta manera, es pretén establir vincles entre les persones i/o famílies participants i els diferents serveis de l’Ajuntament als quals poden accedir.
Les autoritats franceses han entregat a Espanya el detingut a Besiers (França) a finals de març per un homicidi a…
Les negociacions dels treballadors amb PortAventura World continuen “encallades”, segons ha explicat la secretària general de la Unió Intercomarcal de…
Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres una dona, de 41 anys, per robar en un establiment comercial de Lleida…
Les empreses de turisme actiu de la demarcació de Lleida van generar un impacte econòmic de 112,92 milions d’euros l’any…
Els Agents Rurals han interceptat i denunciat aquest dimecres un furtiu fent pesca subaquàtica dins la reserva natural del cap…
El debat sobre l’ús del sòl públic ha esclatat amb força aquest matí a Castelldefels. En una compareixença conjunta al…
Esta web utiliza cookies.