El servei de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Terrassa ha programat un seguit d’activitats culturals per conscienciar la ciutadania entorn el Dia Mundial de les Persones Refugiades, que cada any es celebra el 20 de juny, dia en què s’il·luminarà de color blau la façana de l’Ajuntament i el monument de la Dona Treballadora. L’objectiu és recordar les persones d’arreu del món que són perseguides per motius de raça, religió, nacionalitat, pertinença a un grup social determinat o per opinions polítiques i que o bé es troben en un altre país o han hagut de fugir de casa seva, però encara es troben dins el seu territori nacional.
Entre les accions programades enguany, el Cinema Catalunya acollirà de nou la mostra de curtmetratges ‘Palestina amb ulls de dona’, sobre la situació de les dones dels territoris ocupats. La cita serà el dimarts 15 de juny a les 19.30h i l’organització va a càrrec de l’Associació Hèlia, Movimiento por la Paz, Health Work Comittees i Sodepau.
El dia 17 a les 19h es representarà al Teatre Alegria ‘Fadwa’, una peça inspirada en la vida i obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan, que explica la situació emocional del poble palestí i la seva riquesa cultural. L’entrada és gratuïta però cal fer reserva prèvia al web. L’organització anirà a càrrec de l’Associació Catalana per la Pau.
D’altra banda, el 22 de juny a les 19:30h es projectarà al Cinema Catalunya el film ‘Bienvenidos a España’, una pel·lícula que narra les vivències d’un grup de persones refugiades que acaben d’arribar a Espanya en dates nadalenques i són allotjades en un barri de Sevilla, en un antic prostíbul. L’entrada també és gratuïta i l’organització va a càrrec de del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional.
Finalment, fins el 26 de juny es podrà visitar a la Biblioteca Central l’exposició ‘Refugiades de lluny i de prop’. La mostra, a càrrec de l’Associació Catalana per la Pau, busca establir un diàleg entre dos episodis històrics de solidaritat internacional: la creació de la Maternitat d’Elna i l’arribada de refugiades sirianes a Jordània.
En aquests darrers anys, Terrassa ha dedicat esforços materials i econòmics en donar assistència a les persones refugiades. A més, des de l’Ajuntament s’ha fet una aposta ferma en la promoció del coneixement crític de diferents realitats i desigualtats amb l’objectiu de contribuir en la generació d’una consciència global en la ciutadania terrassenca, que derivi, des del coneixement més aproximat de les situacions d’injustícia i desigualtat d’arreu del món, vers una actitud activa i compromesa en la participació activa en la denúncia i en l’acció transformadora d’aquestes realitats.
L’afectació de l’apagada general al sector de la restauració de Tarragona ha afectat de manera desigual. Els restaurants asseguren que…
El Govern espanyol ha decidit aprofundir en la investigació de l'apagada elèctrica massiva que va afectar el país aquest dilluns,…
El sector d'atenció a les persones grans amb dependència ha recuperat la normalitat després de l'apagada elèctrica generalitzada, segons ha…
La Comissió Europea ha assegurat que prendrà "mesures" per prevenir apagades generals com la que es va produir aquest dilluns…
L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i l’Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus organitzen la segona edició…
Ahir a la nit, un incendi va cremar diversos contenidors al carrer Narcís Monturiol de Vilanova i la Geltrú, causant…
Esta web utiliza cookies.