El president del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, Albert Camps; el president del Consorci Besòs Tordera, Francesc Colomé i l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, han col·locat la primera pedra de la futura planta d’Upgrading o enriquiment del biogàs del projecte de Bionergia Circular Vallès Oriental (BioVO).
Una planta que es farà en els terrenys de titularitat municipal amb una superfície de 620 m², situats entre el CGRVO i l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), en el Pol ambiental de Can Cabanyes de Granollers.
L’objectiu del BioVO és la generació de biometà, un gas renovable, a través de l’aprofitament de part del biogàs que es genera en els processos de tractament a la Planta de Digestió Anaeròbica i de Compostatge del CGRVO i a l’EDAR Granollers del Consorci Besòs Tordera.
Aquesta planta d’Upgrading permetrà un major aprofitament del potencial energètic del biogàs, que es convertirà en biometà i servirà com a combustible verd. La instal·lació comptarà amb una planta de neteja i de purificació de biogàs, mitjançant la tecnologia de membranes; un gasòmetre amb capacitat per a 1.250 m³ i un mòdul d’injecció de biometà a la xarxa de gas natural.
La proximitat entre ambdues instal·lacions i amb el punt d’injecció del biometà permet dur a terme aquest projecte i aprofitar al màxim els recursos generats, disminuint alhora l’empremta a l’atmosfera de carboni. El projecte tracta l’excedent de biogàs de les instal·lacions de l’EDAR i la planta de matèria orgànica, estimat en 720.000 Nm³/any.
El biometà és una atractiva alternativa als combustibles fòssils, ja que es pot barrejar amb el gas natural i injectar directament als gasoductes convencionals, o utilitzar-lo com a biocombustible per a mitjans de transport.
El projecte preveu una capacitat inicial de tractament de 500 Nm³/h (amb possible ampliació a 1.000 Nm³/h) de biogàs, amb una eficiència de recuperació de metà del 99,65% i una producció inicial de biometà de 337 Nm³/h.
Bioenergia Circular Vallès Oriental és un projecte innovador, estratègic i singular per a la rehabilitació energètica i les energies renovables. És previst que la planta entri en funcionament el mes de juliol.
El projecte, amb un cost previst de 2.775.000 euros, ha rebut una subvenció d’1.012.944,76 euros per part de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER) en tractar-se d’una iniciativa que afavoreix una economia baixa en carboni i, per tant, un creixement sostenible. La resta anirà a càrrec dels dos consorcis, finançat a través de l’Agència de Residus de Catalunya.
L’Hospitalet ha fet cent anys com a ciutat i, com no podia ser d’una altra manera, les Festes de Primavera…
L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presidit aquest vespre la presentació de la 30a Fira del Vi de Falset al…
El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona ha aprovat avui, 24 d'abril, les noves tarifes per a…
El món de les xarxes socials torna a plorar la mort d’una de les seves protagonistes. Vanessa Konopka, alemanya de 28…
El Port de Segur de Calafell acollirà aquest proper cap de setmana dues activitats de les més importants de l’any…
Nova campanya per promocionar les activitats de dinamització del Mercat del Carrilet que s'estrena coincidint amb el cicle de primavera.…
Esta web utiliza cookies.