La Ciutat de Barcelona

Els premis de les rutes de tapes distingeixen 15 establiments de l’Hospitalet

En aquesta edició hi han participat 71 propostes de bars i restaurants de la ciutat, que han servit un total de 34.840 tapes

Aquesta tarda s’han lliurat els premis de les rutes gastronòmiques de tapes de L’Hospitalet 2024 a quinze establiments de la ciutat. S’han distingit els guanyadors de la ruta Primavera de Tapes, que va tenir lloc del 18 al 21 d’abril coincidint amb les Festes de Primavera, i els guanyadors de les cinc rutes de tapes als barris que s’han fet durant les festes majors de Sant Josep, Santa Eulàlia, Can Serra, Pubilla Cases i la Florida.

Les rutes gastronòmiques proposen a la ciutadania creacions culinàries d’establiments de la ciutat. En aquesta edició hi han participat 71 propostes de bars i restaurants de la ciutat, que han servit un total de 34.840 tapes.

L’objectiu de la iniciativa és impulsar el sector de l’hostaleria i la restauració, un dels motors econòmics de la ciutat, i apropar l’oferta gastronòmica de qualitat a visitants i a la ciutadania. Les rutes són promogudes per l’Ajuntament de L’Hospitalet, amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet i el blog L’Hospitalet gastronòmic.

En totes les rutes hi ha un procés participatiu, en què la ciutadania pot votar la seva tapa preferida en la categoria de la Tapa més popular i entrar en el sorteig de diferents premis. D’altra banda, un jurat expert decideix els guardonats en la ruta Primavera de Tapes.

L’acte d’entrega de premis ha tingut lloc a la Sala Salamandra amb la presència de l’alcalde de la ciutat, David Quirós; la tinenta d’alcaldia de Ciutat Transformadora, Cristina Santón, i Llúcia Castells, directora del Barcelona Culinary Hub, centre que apadrina l’esdeveniment d’enguany. També hi ha assistit regidors dels districtes participants, altres representants del Govern municipal i grups polítics de la ciutat, representants de les empreses patrocinadores i del sector de la restauració de la ciutat i membres de les comissions de festes dels barris.

El calendari anual de rutes gastronòmiques a la ciutat es tancarà amb les propostes d’A la tardor, platillos!, del 7 al 24 de novembre.

 

Premiats de les rutes gastronòmiques de tapes de L’Hospitalet 2024

A la Primavera de Tapes van participar-hi 29 establiments de tota la ciutat, que van servir 24.005 tapes. Els establiments guanyadors de cada categoria són:

  • Tapa més saborosa: Charcuteria Malkoa, per la tapa Faves a la catalana amb botifarra de papada de pernil ibèric, vel de pop i cap i pota, cruixent de porro i oli d’estragó i romaní.
  • Tapa més creativa: Tatos Bar, per la tapa Entrepà de calamars amb cítrics i all negre.
  • Tapa de millor qualitat gastronòmica: Mizuwari Cocktail Bar pel Gin infusionat amb alfàbrega, olives arbequines, xarop d’alfàbrega, suc de llimona, aigua de roses i bíter d’oliva, decorat amb menta, alfàbrega i roses deshidratades.
  • Tapa més popular: El Trifàsic, per la proposta Mini burrito de vedella entatxonada amb maionesa de mostassa, enciam julienne i ceba.

Les rutes de tapes dels barris han premiat les dues tapes més populars, és a dir, les dues tapes millors valorades pels comensals. Durant l’acte s’han lliurat, a més, els premis del sorteig de la tapa més popular entre la ciutadania que va votar la seva tapa preferida. Es tracta de productes i serveis oferts per les empreses i entitats col·laboradores de la ruta: Pàdel Indoor L’Hospitalet, Centre Comercial La Farga, Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet, Tibidabo Brewing i el Centre Municipal de Formació i Ocupació (CEMFO).

A Sant Josep de Tapes van participar-hi 7 establiments, que van servir 1.596 tapes. Els establiments guanyadors a la tapa més popular són:

  • 1r premi a la Tapa més popular: Burning Rock & Food, amb la tapa Calamar rock: calamar servit en pa bao negre amb alga wakame i maionesa de plàncton.
  • 2n premi a la Tapa més popular: empat entre Bar Brutal 58, amb la proposta Mini cachapa de truita de blat de moro tendre acompanyada de formatge fresc casolà i pollastre desossat amb alvocat, i La Olla de Barro, amb la tapa Patacó paradise de pollastre i alvocat en harmonia.

A Santa Eulàlia de Tapes van participar-hi 12 establiments, que van servir 2.823 tapes. Els establiments guanyadors a la tapa més popular són:

  • 1r premi a la Tapa més popular: Pecat Còctel Bar, amb la proposta Cassoleta de pasta de full amb sardines amb oli d’all i julivert i aperitiu blanc.
  • 2n premi a la Tapa més popular: Xurreria Santa Eulàlia, amb la tapa Patates revolconas trufades ibèriques amb maionesa trufada casolana amb un punt picant, acompanyades d’ou poché i pernil ibèric.

A Can Serra de Tapes van participar-hi 9 establiments, que van servir 4.474 tapes. Els establiments guanyadors a la tapa més popular són:

  • 1r premi a la Tapa més popular: Bar Vera, amb Salmorejo casolà amb encenalls de pernil salat, bastó d’albergínia, formatge fos, melmelada i ceba cruixent.
  • 2n premi a la Tapa més popular: Bar La Bea, amb la tapa Torrada de rellom amb formatge a les fines herbes i salsa verda.

A Pubilla Cases de Tapes van participar-hi 9 establiments, que van servir 1.476 tapes. Els establiments guanyadors a la tapa més popular són:

  • 1r premi a la Tapa més popular: Bar Lleida, amb la proposta Cistella terramar, una massa d’empanada farcida amb puré de patata amb mandonguilla de carn de vedella i de lluç amb tinta de calamar amb samfaina.
  • 2n premi a la Tapa més popular: Koya Smash Burger & Bol, amb la tapa Mini Smash Hamburguesa de Red Onion. Carn de vedella banyada en formatge cheddar i ceba caramel·litzada més ceba cruixent amb col i enciam amb salsa de la casa.

A La Florida de Tapes van participar-hi 5 establiments, que van servir 466 tapes. Els establiments guanyadors a la tapa més popular són:

  • 1r premi a la Tapa més popular: O’chispa Taberna Galega, amb la tapa El retorn del Chispa, una croqueta de pernil salat amb melmelada de pebrot i cogombre.
  • 2n premi a la Tapa més popular: Bar Mireia, amb la proposta Viva Córdoba, un flamenquín cordovès amb salsa brava casolana acompanyada de salmorejo andalús.
Mendo

Missatges recents

Una cadena internacional ofereix prop d’un centenar de llocs de feina a Catalunya

L’empresa Action, coneguda pels seus preus baixos i la seva àmplia gamma de productes, continua amb el seu ambiciós pla…

17 minuts fa

La UdG celebra amb INCIBE el I Congrés Nacional de Ciberseguretat del sector de l’aigua

L’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), entitat depenent del Ministeri per a la Transformació Digital, i la Universitat de Girona, en…

18 minuts fa

La Festa Major de Sant Boi omple la ciutat de música i cultura comunitària

Del 16 al 20 de maig, Sant Boi ha gaudit d'una sensacional Festa Major. Del pregó al piromusical, la ciutat…

38 minuts fa

Incendi en una indústria tèxtil de Sabadell: diversos treballadors atesos pel SEM

Un incendi s'ha declarat aquest vespre en una indústria tèxtil situada al carrer Riu Ripoll de Sabadell. Els Bombers de…

41 minuts fa

La ‘Silver Economy’ centra l’assemblea anual REDEL, per primer cop a Tarragona

Les activitats econòmiques, productes i serveis destinats a satisfer les necessitats dels majors de 55 anys, la coneguda com a…

54 minuts fa

Dues persones hospitalitzades arran d’un incendi a Sabadell

Dues persones han hagut de ser hospitalitzades aquest dimecres a la tarda arran d'un incendi que ha tingut lloc a…

57 minuts fa

Esta web utiliza cookies.