Dins les accions que l’Ajuntament de Sabadell està impulsant per combatre les plagues urbanes, aquest mes s’han portat a terme noves actuacions al carrer de l’Estalvi, al barri de La Concòrdia. Les mesures, que han inclòs la neteja i inspecció del clavegueram, formen part de les accions pilot per millorar les intervencions de control de plagues a Sabadell.
I és que en els últims anys, el canvi climàtic, amb l’increment de les temperatures i la falta de pluges, ha afavorit la proliferació de plagues, com les paneroles, a bona part de les ciutats del Sud d’Europa. Davant d’això, l’Ajuntament ha redoblat esforços i actua, tant de manera sistemàtica i preventiva com també quan rep un avís ciutadà.
Els dies 2, 3 i 4 d’octubre s’ha actuat en diferents trams del clavegueram del carrer de l’Estalvi. En aquesta ocasió s’ha realitzat la neteja i l’aspirat tant a les clavegueres com a la superfície, per tal de reduir aquells factors que afavoreixen l’aparició i el desenvolupament de les paneroles. És a dir, les accions coordinades a nivell temporal i entre els diferents serveis municipals orientades a la neteja de clavegueram, superfície de la via pública i, posteriorment, la intervenció de control de plagues, haurien d’afavorir l’obtenció de millors resultats.
A banda de les actuacions i estudis específics que s’estan impulsant per millorar el control de plagues, l’empresa adjudicatària del servei de vigilància i control de plagues a Sabadell fa un control preventiu al clavegueram i altres espais, com escoles amb servei de menjador i mercats municipals. Es tracta de controls amb periodicitat trimestral en general o bé mensual en els casos d’alta incidència. La vigilància i control es fa sempre d’acord amb criteris mediambientals, d’efectivitat i de proporcionalitat.
Des de l’Ajuntament es vol recordar la importància de l’actuació amb una ràpida detecció. Si es detecta la presència d’insectes o altres plagues urbanes als espais públics, es pot notificar en línia a través del web municipal sabadell.cat (tràmit). També es pot fer presencialment al Servei d’Atenció Ciutadana més proper (no cal demanar cita prèvia), presentant el DNI. Val a dir que es facilita la gestió si a l’avís es poden afegir fotografies, vídeos i la localització exacta de la incidència.
Un cop l’Ajuntament notifica l’avís a l’empresa encarregada del servei, aquesta es desplaça a l’espai denunciat en un termini inferior a 72 hores per verificar la presència de la plaga, valorar la situació i actuar.
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous a Arbeca (Garrigues) un home, de 35 anys, per haver robat un tractor…
La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha destinat mig milió d'euros a la reparació de la filtració detectada el 16…
L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa va visitar ahir els equips de la base del Lleida Llista Blava d’hoquei patins, que…
Un home ha mort en precipitar-se d’un segon pis mentre treballava en una empresa de Reus ubicada al polígon Agroreus.…
La Guàrdia Urbana de Lleida vetllarà pel bon funcionament del trànsit durant la 43a cursa popular de Balàfia-Bonaventura Baldomà Rius,…
L'Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya posen en marxa la campanya 'Comerços aprenents. Parlem-nos en català'. Aquesta iniciativa…
Esta web utiliza cookies.