El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per valorar com pot afectar a Mollet la situació d’emergència per sequera que es declararà durant els pròxims dies. Durant la reunió s’ha constatat la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat amb contínues inversions per mantenir i millorar la xarxa de distribució d’aigua i també gràcies a les bones pràctiques ciutadanes que han permès la reducció del consum d’aigua potable a la ciutat.
Mollet ha fet els deures pel que fa a mesures d’estalvi i gestió de l’aigua. És per això que la ciutat està en bona situació per fer front a la fase d’emergència, en nivell 1, que es decretarà durant els dies que venen.
Actualment el consum d’aigua de Mollet està en 145 litres per habitant i dia (el mínim històric), el que situa a Mollet entre les ciutats que fan menys despesa d’aigua, molt per sota del límit fixat per la Generalitat tant en fase de preemergència com d’emergència en nivell 1. En el primer cas la limitació per habitant i dia s’ha fixat en 216 litres i en la segona en els 204 litres.
L’alcaldessa Mireia Dionisio Calé, ha afirmat “que a Mollet, per convicció, fa molts anys que implementem mesures per a reduir al màxim el consum d’aigua i això fa que estem preparats per fer front a la nova fase d’emergència. Però no ens relaxarem i intentarem continuar aplicant totes aquelles mesures que estiguin a la nostra mà per continuar fent un ús més racional de l’aigua.” L’alcaldessa ha afegit que “encoratjo a la indústria, al comerç i a la ciutadania a contribuir en continuar reduint el consum d’aigua a la ciutat, perquè cada gota, compta.”
Un dels punts clau en la gestió de la xarxa d’abastament d’aigua a Mollet és l’aigua que s’extreu de pous propis, els pous de Garbí situats al barri de Riera Seca. L’aportació pròpia d’aigües de pou a la xarxa d’aigua potable se situa actualment en el 20% el que comporta un gran estalvi econòmic, menys risc de talls de subministrament o beneficis en costos futurs de compra d’aigua.
Per tal de poder augmentar l’aigua extreta de pous propis, l’Ajuntament de Mollet demanarà unes subvencions a l’Agència Catalana de l’Aigua per tal de recuperar els pous de Can Borrell. D’aquesta manera es podrà arribar fins al 30% en aportació pròpia d’aigües de pou a la xarxa d’aigua potable.
L’eficiència de la xarxa de distribució d’aigua de Mollet se situa en prop del 85%. Això vol dir, que les pèrdues durant la canalització i arribada de l’aigua als habitatges i activitats són mínimes fruit de les obres de millora i manteniment per actualitzar la xarxa que s’han fet al llarg dels anys i es continua duent a terme amb actuacions constants.
El Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030 ha sancionat set empreses de comerç en línia per rebaixes falses…
“Entre tots, millorem la imatge del nostre poble” és el lema sota el qual l’Ajuntament del Morell ha posat en…
L'Ajuntament de Tortosa i l'Agrupació Centre Comercial impulsen una campanya de dinamització del comerç de proximitat 'La Llotja dels Tractes'…
El 77,8% de l’electricitat consumida al Principat el 2024 ha estat d’origen renovable. Així es detalla en el càlcul del…
Golf Costa Daurada es convertirà el divendres 18 de juliol en l’escenari d’una de les nits més especials de l’any…
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha presentat avui el projecte de construcció d'una nova pista esportiva coberta semitancada al…
Esta web utiliza cookies.