L’Hospitalet actua per finalitzar la retirada de plaques franquistes dels habitatges de protecció oficial

L’Ajuntament de L’Hospitalet, des de l’Àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, vol finalitzar la retirada de les antigues plaques dels habitatges de protecció oficial de l’època franquista en edificis privats de la ciutat.  

Per això, procedirà a retirar aquesta simbologia de les façanes del voltant de 200 immobles que encara en tenen si les comunitats de propietaris no manifesten el contrari. L’Ajuntament ha enviat una carta a les comunitats afectades amb tota la informació sobre aquesta actuació. 

Els darrers anys s’ha fet un intens treball a la ciutat per donar compliment a la Llei de memòria històrica espanyola i a la Llei del memorial democràtic de Catalunya, en les quals s’indica que les administracions públiques, en l’exercici de les seves competències, prendran les mesures oportunes per a la retirada de les plaques amb simbologia franquista.  

Segons el cens realitzat els anys 2009 i 2010 pel Memorial Democràtic, amb la col·laboració de l’Ajuntament, dels més de 10.000 edificis que hi ha a L’Hospitalet, 426 en tenien d’aquestes plaques: 347, amb la simbologia franquista del jou i les fletxes; i 79, de l’antic Instituto Nacional de la Vivienda. Actualment, a la ciutat encara queden uns 200 edificis amb aquests elements adossats a les seves façanes. 

En principi, l’obligació de retirar les plaques en edificis privats correspon als propietaris d’aquests immobles. No obstant això, i amb la voluntat que es faci de manera ordenada i evitant qualsevol conflicte, serà l’Ajuntament el que farà aquesta actuació i sense cap despesa per als propietaris, sempre que la comunitat no manifesti la seva oposició raonada.  

Si no es dona cap resposta en el termini d’un mes a partir de rebre la comunicació, s’entendrà que no hi ha inconvenient i els operaris municipals procediran a la retirada. Si la comunitat no hi està d’acord, haurà de comunicar-ho abans d’un mes de rebre la carta informativa.  

Si la motivació de la denegació és que el procediment pot comportar desperfectes o danys estètics a la façana, s’estudiarà amb la comunitat afectada el tipus d’actuació més adient. 

No obstant això, en compliment de la llei l’Ajuntament podrà exigir en un futur la retirada de les plaques a les comunitats que s’hi oposin, en aquest cas amb els treballs i les despeses a càrrec dels propietaris.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

El CV Sant Pere i Sant Pau torna a ser de primera divisió

El Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau ha aconseguit el seu objectiu més esperat:…

5 hores fa

Vilalta: “ERC és la garantia de la defensa dels nostres municipis, de que tinguin oportunitats per a tothom”

Esquerra Republicana de Catalunya ha celebrat aquest matí, a la sala del Teatre d’Artesa de…

6 hores fa

Illa: “Catalunya està millor que fa uns anys en matèria de convivència”

El candidat del PSC a les eleccions del 12-M, Salvador Illa, s'ha mostrat favorable a…

6 hores fa

Mor una persona atropellada per un tren ple de passatgers

Una persona ha perdut la vida aquest dissabte després de ser atropellada per un tren…

6 hores fa

Fitch Ratings confirma la nota d’Andorra en A- amb perspectiva estable

L’agència d’avaluació Fitch Ratings ha publicat aquest divendres a la nit el ràting d’Andorra i…

6 hores fa

Jeannine Abella (Junts): “liderarem un pacte nacional per l’agricultura”

La cap de llista de Junts + Puigdemont per Catalunya a Lleida, Pirineu i l'Aran,…

7 hores fa

Esta web utiliza cookies.