L’Ajuntament de Granollers ha organitzat aquest dijous, per segon any consecutiu, la Jornada d’Art, Educació, Pensament i Cultura. Una trobada per a professionals i col·lectius de la cultura que valoren el compromís social de les arts i que tenen present l’educació com a eix troncal i prioritari en la construcció d’una ciutadania crítica i creativa.
Una seixantena de professionals de museus, col·lectius, centres artístics, institucions i projectes d’arreu de Catalunya i també d’Espanya s’han trobat a Roca Umbert Fàbrica de les Arts. En aquesta ocasió, la trobada s’ha centrat a compartir experiències d’èxit de cada centre.
Unes propostes que contemplin atendre les necessitats culturals i el desenvolupament de les capacitats de les persones que hi han participat. D’altra banda, la jornada també ha analitzat justament el contrari, els fracassos i els errors d’altres projectes. Així, s’ha fet servir l’error com a eina per observar i generar canvis i millores en les iniciatives dels participants.
La jornada, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, té un format únic a Catalunya, ja que barreja diversos sectors i també iniciatives de diversos territoris i, alhora, fa servir una metodologia basada en l’intercanvi, el diàleg i la creació de xarxa.
Justament l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha destacat que la jornada crea «una xarxa de present i de futur dels centres culturals del país, que tenen un paper educatiu clau en la societat per fer-nos millors persones, més crítiques, lliures i creatives».
L’alcaldessa reitera aquesta idea assegurant que l’educació i la cultura són les principals eines per tenir “una ciutadania lliure, crítica, responsable i activa”, i s’ha mostrat convençuda de l’èxit d’aquesta iniciativa: “segur que avui sortim amb unes terceres jornades de cara a l’any vinent”.
Barnusell ha destacat també la importància d’aquestes jornades i del paper que hi juguen molts equipaments educatius i culturals de la ciutat, “una ciutat de 62.000 habitants amb un paper principal de la cultura” amb grans equipaments culturals que han de ser “vertebradors de la societat” i “acompanyar i formar ciutadans responsables, lliures, crítics i actors, no només espectadors, sinó també actors i participants d’aquesta construcció i d’aquests grans centres i equipaments culturals”.
L’activitat ha estat dinamitzada per Angélica Sátiro, escriptora, comunicadora, investigadora, educadora, filòsofa i artista experta en creativitat i infància. L’artista i il·lustrador Javirroyo ha estat l’encarregat de fer la relatoria gràfica de la jornada.
Entre els assistents trobem Javier Martínez, arquitecte i soci fundador de l’estudi Lugadero (Sevilla); l’artista i divulgadora científica Miren Karmele Gómez, de Kutxa Fundazioa i TBK (Donostia); Rubén Barroso, artista, gestor cultural, educador i creador de Contenedores Festival i Fonoteca (Sevilla); Tonina Cerdà del Museu Picasso de Barcelona; així com representants de museus o espais expositius d’arreu del territori com el MACBA, el CCCB, Matadero (Madrid), el Museu de la Mediterrània (Torruella de Montgrí) o el Museu del Suro de Palafrugell, entre molts altres.
Port Tarragona i la Marina Port Tarraco han dut a terme un simulacre de gabinet de gestió d’emergències en el…
Les autoritats continuen la recerca de Bernardino, un nen de quatre anys que es troba desaparegut des del passat dissabte…
Un centenar de jugadors i jugadors de pàdel ja han pogut tastar la fórmula de les Aperol Pàdel Nights del…
Dimecres dia 7 de maig, l’Alt Camp va ser l’escenari de la Trobada d’Agents Turístics de La Ruta del Cister,…
Dani Vidal ha realitzat aquesta tarda la seva última compareixença com a primer entrenador del Nàstic de Tarragona. El tècnic…
La línia R8 de Rodalies de Renfe presenta retards de fins a tres quarts d'hora aquest dilluns al vespre arran…
Esta web utiliza cookies.