La Ciutat de Barcelona

Els futurs bàrmans se citen a L’Hospitalet de Llobregat

Fernando Ruiz Valle, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), ha sigut el primer classificat del concurs

Aquest matí ha tingut lloc la 39a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet al Renaissance Barcelona Fira Hotel. Hi han participat 18 concursants d’11 escoles d’hostaleria de Catalunya, entre ells, dos alumnes del Centre de Formació d’Hostaleria municipal de L’Hospitalet.

Els participants han elaborat i explicat un còctel pre-dinner (aperitiu) i l’han servit  en quatre copes, amb set minuts de temps d’elaboració, d’acord amb les bases establertes per la International Bartenders Association (IBA).

Els concursants han rebut dos tipus de puntuació: una valoració tècnica, que puntua la imatge del participant, la seva habilitat i el resultat final, i una altra de degustació, que s’encarrega de valorar l’aroma, el sabor i la vistositat. El jurat està format per set professionals de diferents sectors relacionats amb la cocteleria, la formació, la gastronomia i l’hostaleria.

Els guanyadors de les diferents categories han sigut:

  • Fernando Ruiz Valle, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), primer classificat, Premi Memorial Jordi Estadella.
  • Aïda Fahmi Puerta, de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, segona classificada.
  • Alexander Canela Medina, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona (EHTB), tercer classificat.
  • Fernando Ruiz Valle, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB),  Premi Destresa Josep Maria Gotarda Quintilla.
  • Alexander Canela Medina, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona (EHTB), millor classificat en Degustació, Premi Club del Barman de Catalunya.
  • Aïda Fahmi Puerta, de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, millor classificada menor de 21 anys, premi atorgat pel Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.

Durant el concurs, els participants i el públic assistent a l’esdeveniment han pogut gaudir d’una demostració de cocteleria, a càrrec de José Nuñez, propietari de Mizuwari Cocktail Bar de L’Hospitalet.

El concurs, organitzat per l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Barman i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, posa en valor les tècniques de cocteleria i els sabors més originals de les noves tendències en el món del còctel i és un referent consolidat per als professionals del sector a Catalunya. Molts dels guanyadors i participants en aquest esdeveniment treballen actualment en els millors locals del sector.

Adrià Torres Redacció

Missatges recents

Salou aposta per taxis estacionals durant la temporada alta

L’Ajuntament ha iniciat la incorporació gradual de 45 noves llicències estacionals de taxi, convertint-se en el primer municipi de Catalunya a…

7 hores fa

El Gran Casino Andorra presenta una nova edició de l’escola de crupiers

El Gran Casino Andorra posa en marxa una nova edició de l'escola de crupiers que tindrà lloc entre el 5…

7 hores fa

Mor un home en ser atropellat pel seu propi cotxe

Un home ha mort aquesta matinada després de ser atropellat pel seu propi cotxe, presumptament a causa d’un problema al…

7 hores fa

Marxes lentes de Revolta Pagesa a la C-16, C-14 i C-55 coincidint amb l’operació tornada de Setmana Santa

Revolta Pagesa ha protestat aquest diumenge a la tarda amb marxes lentes a la C-16 al Berguedà, la C-14 a…

7 hores fa

Arrestat a Martorell un fugitiu reclamat per agressions sexuals als Països Baixos

Els Mossos d'Esquadra han arrestat a Martorell (Baix Llobregat), un home amb una ordre internacional de detenció per quatre agressions…

7 hores fa

Ordino manté la tradició de les caramelles tot i la falta de relleu generacional

Tot i el fred, la coral Casamanya ha mantingut la tradicional cantada de caramelles a Ordino. La formació musical ha…

8 hores fa

Esta web utiliza cookies.