El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès comença un nou curs

Aquesta setmana comença el nou curs del Programa d’auxiliars de conversa d’anglès, que aquest any arriba a 2.670 alumnes d’ESO, de 29 centres (tots els instituts públics i 15 de concertats) de la ciutat. Aquest programa posa a disposició dels centres educatius de secundària auxiliars de conversa nadius que, amb coordinació amb el departament d’anglès de cada centre, reforcen les habilitats orals de l’alumnat dins l’horari lectiu. Es preveuen també activitats de reforç gratuïtes en horari extraescolar i en petits grups per als alumnes amb necessitats educatives específiques que ho necessitin.

L’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor d’Educació, David Quirós, han visitat aquest matí l’Institut Apel•les Mestres amb motiu de l’inici de curs. Un total d’11.326 alumnes estudien aquest curs ESO (9.608) i batxillerat (1.718) a L’Hospitalet.

El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès és una iniciativa pionera de l’Ajuntament de L’Hospitalet, que la finança i desenvolupa, en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat.

La major part del programa es desenvolupa entre l’alumnat de 4t d’ESO. En tres instituts de la ciutat, Jaume Botey, Rubió i Ors i Pedraforca, participa, per quart curs consecutiu, tot l’alumnat del centre.

El Programa d’auxiliars de conversa en anglès s’emmarca en un dels objectius estratègics de l’Ajuntament, que és garantir els drets bàsics de les persones i els serveis municipals com a instruments d’equitat i cohesió social. I concretament en l’àmbit educatiu, desenvolupar accions encaminades a millorar les competències, la capacitació i les oportunitats d’èxit dels estudiants complementant els seus ensenyaments bàsics per tal d’avançar vers una societat del coneixement.

El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès està molt ben valorat per part dels centres educatius que hi participen i també per part del Departament d’Educació.

 

El programa està complint els objectius que es van fixar en un inici, com ara la construcció d’una xarxa d’intercanvi que recull les bones pràctiques dels centres educatius i dels diferents equipaments municipals. D’altra banda, aquesta iniciativa dona resposta a les demandes del mercat laboral, especialment en els àmbits econòmics emergents a la ciutat —com són hoteleria, restauració, sanitat i empreses innovadores—, on el coneixement de l’anglès és fonamental.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Andorra organitza una jornada laboral perquè els joves puguin trobar una feina d’estiu

El Servei d’Ocupació organitza una nova trobada laboral oberta a totes les persones a partir de setze anys (amb permís…

9 minuts fa

Reobertura parcial del polígon industrial afectat per l’incendi de dissabte a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú inicia aquest dilluns la reobertura parcial del polígon industrial de Santa Magdalena, després de l’incendi que…

9 minuts fa

Drama a Amer: troben dos germans morts, un d’ells penjat

El poble d'Amer, a la Selva, es lleva consternat després de saltar la tràgica notícia de la mort de dos…

30 minuts fa

Vilanova i la Geltrú acull la V Ruta Gastronòmica DO Penedès amb 28 cellers i 8 restaurants locals

Vilanova i la Geltrú es prepara per viure una nova edició de la Ruta Gastronòmica DO Penedès, que començarà el…

33 minuts fa

Èxit de la classe magistral solidària de Patry Jordán per recaptar fons pel càncer

Una seixantena de persones han participat aquest dissabte a la classe magistral que ha fet la ‘influencer’ Patry Jordán per…

41 minuts fa

ACCIDENT LABORAL | Mor en quedar atrapar sota una porta industrial

Tràgic accident laboral el que ahir diumenge es va cobrar la vida d'un home al municipi d'Arico, al sud de…

58 minuts fa

Esta web utiliza cookies.