L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha posat en marxa les obres del primer edifici municipal de pisos de lloguer assequible. L’edifici, promogut per l’empresa Prat Espais, consta de 72 pisos amb una superfície útil d’entre 45 i 55 metres quadrats. El 70% dels habitatges tindrà dos dormitoris i la resta en disposarà d’un. També tindrà un pàrquing amb 52 places, 42 per als veïns de l’edifici. Aquesta promoció d’habitatge de lloguer assequible se suma a les altres dues que ja estan en marxa a l’Eixample Sud, que promouen en sòls municipals la Cooperativa Obrera de Viviendas (COV), Habitat 3 i la Fundació Família i Benestar Social, i que permetran doblar el parc d’habitatge de lloguer assequible disponible a la ciutat l’any 2026.
L’edifici ha estat dissenyat amb l’objectiu de ser el màxim ecològic i eficient possible, triant els materials més innovadors del mercat i que aporten major confort als habitatges. Serà, així, el primer edifici d’habitatge públic construït amb fusta al Prat de Llobregat. Aquest material, tot i que és més car, és respectuós amb el medi ambient, ja que la fusta que s’utilitza prové de boscos sostenibles i controlats, i garanteix un millor aïllament i un millor confort tèrmic. D’aquesta manera, la construcció compta amb la certificació BREEAM, una distinció que atorga una entitat independent i que reconeix la qualitat dels projectes arquitectònics en matèria d’eficiència i respecte al medi ambient.
Com a complement al disseny inicial, la coberta tindrà el 50% de la superfície dedicada a una instal·lació de plaques fotovoltaiques, que generaran energia directament a les zones comunitàries com a mesura d’estalvi a la factura de la llum així com la generació d’energia neta a la ciutat. La resta de la coberta està dissenyada per ser un espai comunitari podrà ser dinamitzada pels propis veïns i veïnes.
Com tots els edificis de l’Eixample Sud, a més, incorpora una doble xarxa d’abastament d’aigua: per un costat, circularà l’aigua potable, apta pel consum de boca d’acord amb la normativa vigent. I, per un altre costat, hi passarà l’aigua no destinada al consum i aigües grises que, després d’un tractament, podrà ser reutilitzada pel reg de zones verdes, les cisternes dels vàters o la neteja viària.
D’altra banda, el disseny incorpora una mirada de gènere: la configuració dels espais comuns fa que no n’hi hagi espais amagats, obscurs o zones sense sortida. Així, tothom podrà ser vist des de gairebé qualsevol altre espai de l’edifici i el trànsit de persones serà més segur. Finalment, tota la promoció serà accessible, tant als espais comuns com als habitatges habilitats per a persones amb qualsevol diversitat funcional.
Com es podia esperar, Covestro va arrencar l'exercici 2025 en un to moderat. Les vendes del primer trimestre es van…
El diputat dels Comuns Fèlix Alonso ha registrat unes preguntes al Govern després de conèixer el cas d’un ciutadà de…
Imagina, només per un dia, ficar-te en la pell d'una dona que pateix càncer de ronyó i que viu en…
El Tribunal Suprem ha deixat sense efecte l’última condemna que encara pesava sobre Ahmed Tommouhi, un ciutadà que va passar…
En Comú Podem Tarragona sol·licita explicacions detallades respecte a l’actuació de la Guàrdia Urbana que, el diumenge 5 de maig…
Actualment, ja es registren més tràmits en línia a la seva electrònica de l'Ajuntament de Parets que visites presencials a…
Esta web utiliza cookies.