L’Ajuntament de Barcelona ha començat aquesta setmana l’enderroc de les 184 antigues cases barates del Bon Pastor, després que a l’estiu passat es culminés el reallotjament als nous blocs. Només se’n conservaran dues illes de cases, com a objecte de la conservació de la memòria del barri i en forma de museu inaugurat l’any passat. Els solars que alliberin l’enderroc és on s’aixecaran nous habitatges públics i zones verdes. La previsió és que l’enderroc culmini a l’estiu.
L’operació es farà per fases des d’ara i durant els pròxims mesos, uns treballs que consisteixen primer en una selecció i retirada de residus i, posteriorment, l’enderroc pròpiament dit de les edificacions. La primera fase s’ha iniciat a les tres illes formades pels carrers d’Arbeca, de Tàrrega i de Sant Adrià, amb la previsió que puguin quedar enderrocades aquestes pròximes setmanes. Posteriorment, es procedirà a seguir amb els treballs de selecció de residus i enderroc a les vuit illes restants.
Abans de l’entrada de la maquinària d’enderroc, els treballs han consistit en primer lloc en la retirada de material com fibrociment per part d’equips especialitzats, així com el buidatge dels habitatges i el triatge de materials. Així, es treuen mobles i trastos vells que puguessin haver quedat a l’interior, o fusteries entre d’altres materials, amb l’objectiu de reciclar-ne el màxim possible, d’acord amb la normativa de residus. Un cop entra la maquinària d’enderroc, es manté al màxim possible el triatge de materials.
El procés de remodelació del barri del Bon Pastor va començar el 2002 per tal de proporcionar un habitatge nou i digne a les famílies que vivien a les cases barates, petits habitatges d’uns 40 metres quadrats construïts a la dècada del 1920. L’any 2002 es va aprovar la modificació del Pla General Metropolità per a la transformació del barri i el 2003 es van signar els convenis amb les associacions de veïns que establien les condicions de reallotjament.
La remodelació del barri consta de cinc fases, de les quals quatre ja han estat completades. Les quatre fases ja realitzades han proporcionat un habitatge a unes 600 famílies veïnes de les cases. D’aquestes fases, en van sobrar 163 pisos, que va permetre realitzar en primer lloc desdoblaments familiars de les unitats familiars reallotjades de les antigues cases barates (desdoblaments per exemple de famílies formades per diferents generacions), i, en segon lloc, es van adjudicar a famílies veïnes del Bon Pastor.
Quant a les antigues cases barates que es conserven, es tracta de dos grups de 16 casetes, el grup inaugurat ja com a museu del MUHBA i el de davant, per poder conservar també la fisonomia del carrer, i pendent de definir l’ús de l’interior.
L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i l’Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus organitzen la segona edició…
Ahir a la nit, un incendi va cremar diversos contenidors al carrer Narcís Monturiol de Vilanova i la Geltrú, causant…
Els sindicats UGT i CCOO han denunciat a través d'un comunicat intents de suborns i de compra de treballadors per…
El Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica ha autoritzat finançar amb un import màxim d'uns 9,24 milions d'euros el…
El campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) està pràcticament buit aquest dimarts al matí. Les facultats, les biblioteques…
El centre comercial Montigalà dona inici a un dels moments més especials de l’any amb la celebració del Dia de…
Esta web utiliza cookies.