Professionals de l’àmbit científic i sanitari, agències públiques, organitzacions internacionals de la salut global i ONG’s han ratificat aquest dimarts el seu suport a la Declaració de Barcelona per l’alliberament temporal de les patents que pesen sobre les vacunes contra la Covid-19 mentre duri l’actual situació d’emergència humanitària. La declaració ha estat signada d’entrada per Metges Sense Fronteres, Metges del Món, Oxfam Intermón, Amnistia Internacional i Medicus Mundi, a banda del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i l’Agència de Salut Pública de Barcelona. A nivell individual també s’hi han sumat la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins; el director d’Anàlisi i Desenvolupament Global de l’ISGlobal, Rafael Vilasanjuan, o bé l’epidemiòleg de l’Hospital Clínic i catedràtic de la Universitat de Barcelona, Antoni Trilla.
Entitats i persones expertes han presentat a l’alcaldessa Ada Colau la Declaració de Barcelona per l’alliberament de patents, un document obert a rebre el major nombre possible d’adhesions. L’alcaldessa, per la seva banda, s’ha compromès a promoure el suport de més ciutats a través de les diferents xarxes de governs locals, regionals i internacionals a les quals té accés. En el text, les persones i entitats signants recorden que la pandèmia de Covid-19 ha causat prop de 3 milions de morts segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i que la malaltia està augmentant també la pobresa i les desigualtats a nivell mundial.
L’escrit subratlla igualment que la creació de vacunes “amb altíssima eficàcia” en pocs mesos ha suposat una “gesta científica sense precedents” i potser l’única esperança per superar la malaltia, però recorda igualment que aquest procés ha comptat amb una inversió pública global estimada al voltant de 25.000 milions d’euros. Davant d’un ritme de producció i arribada de les vacunes “insatisfactori”, la Declaració de Barcelona demana sobretot a les autoritats estatals i europees que s’activin els mecanismes excepcionals contemplats a la legislació internacional perquè les indústries farmacèutiques alliberin temporalment les patents per accelerar al màxim la capacitat global de producció, i que això es faci de forma transparent. La petició és una “qüestió d’ètica mèdica, de salut global, drets humans” i també per prevenir l’aparició i la disseminació de noves variants de la Covid-19 arreu del món.
L’Ajuntament de Cambrils ha presentat el primer Pla Local d’Habitatge que macarà les línies estratègiques d’actuació residencial entre el període…
La Policia Local de Manresa ha incorporat aquesta setmana 8 nous agents a la seva plantilla per intensificar el patrullatge…
Pilar Lumbreras té 92 anys i ha estat la darrera monja en actiu al convent de les germanes caputxines de…
Els Mossos han denunciat penalment un motorista de 51 anys que circulava a 203 km/h per la C-62 al seu…
El Tribunal Suprem ha confirmat la pena de sis mesos de presó i 1.350 euros de multa per a un…
Després de l'èxit de la primera edició celebrada la passada tard, la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i la…
Esta web utiliza cookies.